Disney bouwt ‘Home Alone’-huis na in gingerbread

Het is dit jaar al 30 jaar geleden dat de kerstfilm Home Alone uitkwam. En dat moest volgens Disney gevierd worden. Het deed dat door het huis uit de film volledig na te bouwen in de kerstlekkernij gingerbread. En het resultaat is nagenoeg perfect.

Ja, het is echt al 30 jaar geleden dat Home Alone uitkwam en hoofdrolspeler Macauley Culkin vierde dit jaar zijn 40ste verjaardag. We voelen ons daar natuurlijk superoud door, maar het is ook een reden om de film in de bloemetjes te zetten. Al zeggen we misschien beter: in de gingerbread.

300 uren

Disney vierde de verjaardag van de film door het bekende huis uit de film na te bouwen in gingerbread. Dat werd een werk van heel lange adem. In totaal werd er namelijk maar liefst 300 uur gewerkt aan de replica van het huis uit Home Alone.

Maar het resultaat mag er zeker wezen. Elk detail werd precies nagebouwd in gingerbread. Van Kevins beentjes die uit een berg sneeuw steken tot de kerstkrans aan de deur. De volledige constructie werd gemaakt door de food artist Michelle Wibowo. Het bouwwerk is 1,25 meter breed en 1,7 meter lang. De constructie telt 63 bomen, 33 ramen, 14 pizzadozen en 6 lantarenpalen.

Bekijk hier het gingerbread Home Alone-huis:

Bekijk hier de making off van het gingerbread Home Alone-huis:

Home Alone is te bekijken op de streamingdienst Disney +.

Meer
Lees meer...