Disney-lovers, opgelet! Vanaf volgend jaar kan je met de Thalys rechtstreeks naar Disneyland Parijs!

Disney-lovers, opgelet! Vanaf volgend jaar kan je met de Thalys rechtstreeks naar Disneyland Parijs!

Een weekendje Disneyland Parijs, het is een geliefde uitstap voor vele Belgen. Maar de reis ernaartoe verloopt niet altijd even vlot. Daar wil Thalys nu verandering in brengen! Vanaf begin volgend jaar zullen er rechtstreekse treinen worden ingelegd tussen Brussel-Zuid en Disneyland. En er is nog een Vlaams station dat daarvan zal kunnen meegenieten …

Wanneer je nu vanuit Brussel naar Disneyland Parijs wil sporen, dan heb je twee mogelijkheden. Of je reist met de Thalys naar Parijs, om van daaruit de metro te nemen naar het park. Een andere optie is een rechtstreekse reis met de TGV.

Nadat Thalys in 2007 de verbindingen tussen Brussel-Zuid en het themapark stopzette, bood de TGV dagelijks zeven rechtstreekse treinen aan. Drie van deze ritten duren 1 uur 17 minuten. Vier van de zeven treinen doen er 1 uur 39 minuten over, met een tussenstop in Lille.

Voorjaar 2019

Nu komt Thalys terug op die beslissing. Thalys en NS hebben plannen om vanaf het voorjaar van 2019 twee rechtstreekse treinen te laten rijden tussen Amsterdam-Centraal en het station Marne-la-Vallée Chessy, vlak naast de ingang van het park.

In ruil daarvoor stopt de hogesnelheidstrein niet meer bij de halte Lille Europe. Volgens de vervoersmaatschappij nam het aantal passagiers naar Lille immers af. Ze merkten bovendien dat er meer interesse was voor reizen naar het Disneyland Resort Paris. Ja, du-uh!

Antwerpen

Niet alleen voor de Brusselaars is dat goed nieuws, maar ook de Antwerpenaren kunnen hun graantje meepikken. De trein vertrekt in Amsterdam-Centraal en passeert Antwerpen-Centraal. Je kan dus ook vanuit de havenstad naar Marne-la-Vallée Chessy via Charles de Gaulle, een andere nieuwe halte.

Disneyland kondigde al aan dat er in Parijs een derde park zal komen. De nieuwe treinverbindingen komen dus op tijd!

Giphy

Gesponsorde artikelen