Left Right
scrollTop top

Disney-streamingdienst zal “substantieel minder kosten” dan Netflix


Disney-streamingdienst zal “substantieel minder kosten” dan Netflix

De streamingdienst van Disney zal volgens Disney-CEO Bob Iger een pak minder gaan kosten dan die van concurrent Netflix. Disney maakte een tijdje geleden al bekend dat ze een eigen streamingdienst zouden starten. Een enorme hoeveelheid content hadden ze uiteraard al. Dat ze nu ook aankondigen goedkoper te zullen zijn, is een tweede teken aan de wand dat Disney weleens de eerste echte grote concurrent van Netflix kan worden.

Begin augustus kondigde Disney aan dat ze hun samenwerking met Netflix zouden stopzetten. Vanaf 2019 zal hun content niet langer op Netflix beschikbaar zijn. Geen Star Wars-films of Marvel-reeksen meer dus op de streamingdienst. Maar wat misschien nog harder aankwam bij Netflix, is dat Disney ook bekendmaakte een eigen streamingdienst te zullen opstarten. Meteen werd de toekomstige Disney-streamingdienst als eerste echte concurrent voor het immens populaire Netflix bestempeld.

Bibliotheek

Disney-CEO Bob Iger kondigde al aan dat het “een schat aan content” op het publiek zal loslaten. Disney beschikt dan ook over een grote bibliotheek aan programma’s en films die het vanaf 2019 dus exclusief zal kunnen aanbieden. Denk daarbij aan alle teken- en animatiefilms- en reeksen, al het Marvel-materiaal zoals The Avengers en Iron Man, de gehele Star Wars reeks en nog een hoop andere originele Disney-content.

Al is het moeilijk vechten tegen een reus als Netflix. De content die Disney kan voorleggen is dan wel immens, op dat vlak concurreren met Netflix blijft vooralsnog een oneerlijke strijd. Disney heeft echter wel het voordeel dat hun content exclusief en vaak heel gewild is.

Disney bekijkt trouwens hoe het z’n bibliotheek nóg verder kan uitbreiden. Zo heeft het recent zijn ogen laten vallen op 21st Century Fox. Het zou een groot deel van het bedrijf willen opkopen, waaronder FOX Movies en verschillende televisiestudio’s. Mocht zo’n deal er ook daadwerkelijk komen, zou Disney ook toegang hebben tot alle content van 21st Century Fox, waaronder bijvoorbeeld The Simpsons, de X-Men-films en nog zoveel meer. Fox zou het volgens sommige bronnen wel zien zitten om zijn entertainmentvleugel te verkopen, omdat het zich meer zou willen toeleggen op nieuws en sport. Vooralsnog lijkt de deal wel weer even begraven.

Getty Images

“Substantieel minder kosten”

Nu kondigt Iger ook aan dat de service “substantieel minder zal kosten dan Netflix”. De reden daarvoor is niet ver te zoeken. “Dat is deels een reflectie van het feit dat we minder content zullen aanbieden”, stelt Iger.

Dat Disney net nu zo openlijk de vergelijking met Netflix maakt, is niet toevallig. De streamingdienst verhoogde recent hun abonnementsprijzen. Hoeveel de streamingdienst van Disney uiteindelijk zal kosten, is echter nog niet duidelijk. Netflix hanteert in ons land momenteel prijzen van 7,99 euro, 10,99 euro en 13,99 euro per maand (voor respectievelijk één scherm waarop simultaan kan gekeken worden en geen HD-kwaliteit, twee en HD, en vier en Ultra-HD).

Wat bij ons?

Het is nog niet duidelijk wat dit voor ons land betekent. Vooralsnog houden de licenties en de overeenkomsten met Netflix in Europa wel stand. Voorlopig blijft Disneycontent bij ons dus wel te bekijken op Netflix, al zou ook dat snel kunnen veranderen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899