Left Right
scrollTop top

Disney World had bijna een ‘Harry Potter Land’ gebouwd en het zou op niks getrokken hebben


Disney World had bijna een ‘Harry Potter Land’ gebouwd en het zou op niks getrokken hebben

Het had niet veel gescheeld of Disney World had een mini-land in thema van Harry Potter gebouwd. Maar het voorstel dat op tafel lag, was zo ondermaats dat schrijfster J.K. Rowling het concept opblies en regelrecht naar de concurrentie stapte.

Het was een tijd geleden de bedoeling dat het Amerikaanse pretpark Disney World haar eigen ‘Harry Potter Land’ zou bouwen. Logisch, toch? De wereld van Harry Potter houdt ons nu al bijna twintig jaar in zijn ban en daarom zagen ze het bij Disney wel zitten om een themaland aan de magische niet-dreuzelwereld te wijden.

(Onlangs raakte nog bekend dat Harry Potter in ons land toch niet op Netflix zal verschijnen.)

Geweren vervangen door bezemstelen

Pretparkspecialist Jim Hill onthulde onlangs op de podcast SlashFilm dat het voorstel van Disney compleet beneden alle pijl was. In plaats van een gigantisch, nieuw themaland stelde Disney voor om bij de Buzz Lightyear: Astroblasters ride de space-geweren te vervangen door bezemstelen. Daarnaast waren er nog plannen om een kinderboerderij te openen in de stijl van het leslokaal van het vak Verzorging van Fabeldieren. Volgens Hill was dat laatste idee volledig gepikt van de Triceratops Encounter in het themapark van Universal.

(Volgens de regisseurs van de films zijn dit de acht beste scènes uit Harry Potter.)

Afwijzing van Rowling

J.K. Rowling zou niet te spreken geweest zijn over het voorstel en ze stapte meteen naar Universal, de grote concurrent.

Het resultaat was een prachtig Harry Potter-themapark met attracties zoals Zweinstein, de wegisweg, de stoomtrein, de gevaarlijke draak en enkele iconische leslokalen. Wij trokken enkele maanden geleden zelf naar de Wizarding World of Harry Potter in Universal Orlando en konden met onze eigen ogen het adembenemende park zien (lees hier waarom dat park de ultieme Harry Potter-ervaring is!). J.K. Rowling heeft duidelijke de juiste keuze gemaakt!

(Meer over het EK Zwerkbal dat volgend jaar in België gehouden wordt, lees je hier.)


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  672.886
 • Aantal
  doden
  20.294