Dit café wil de hele nacht ‘Africa’ van Toto spelen voor het goede doel

Dit café wil de hele nacht ‘Africa’ van Toto spelen voor het goede doel

Dat ‘Africa’ van Toto een geweldig nummer is, moeten we je niet meer vertellen. Maar het nummer vijf uur lang onafgebroken beluisteren, da’s misschien toch iets te veel van het goede, maar dat is wat dit café in Bristol van plan is. Hou lang zouden jullie het volhouden?

It’s gonna take a lot to take me away from you“, als je Africa van Toto één keer hebt geluisterd, zit je er ongetwijfeld nog wel een paar uren mee in je hoofd. Om dat gevoel te versterken gaat een café in Bristol het legendarische nummer de hele nacht door onafgebroken spelen. Vijf uur lang kan je er “the rains of Africa” zegenen en dat allemaal voor het goede doel.

Africa

The Exchange in Bristol zal de nacht van 30 november van 23.00 uur tot 04.00 uur Africa van Toto spelen. Vijf uur lang zal je dus kunnen meezingen met het legendarische nummer dat tegenwoordig op elk feestje in de vroeger uurtjes wordt aangevraagd. Maar een hele nacht lang? Da’s natuurlijk een ander paar mouwen.

Het gaat dan ook om een benefietactie voor het goede doel. Dj Michael Savage zal het nummer vijf uur lang spelen waarbij je je kan laten sponsoren voor hoe lang je het zal volhouden. Het idee werd – hoe kan het ook anders – bedacht tijdens een dronken nacht. “Twee jaar geleden heb ik dronken voorgesteld om een nacht te organiseren waarop ik enkel dat nummer zal spelen. Ik bleef er maar over bezig dus nu moet ik het wel doen.”

De opbrengst van de gesponsorde feestbeesten gaat integraal naar Temwa, een organisatie die mensen in het noorden van Malawi ondersteunt om zelfvoorzienend te worden.

GettyImages

“Erger dan waterboarden”

Hoewel dj Michael Savage zowat de grootste fan is van het nummer, is niet iedereen gewonnen voor het idee. “Ik hou van het nummer, het is speciaal – de ultieme guilty pleasure – maar ik ben niet zeker of ik in slaap zou vallen”, klinkt het bij de dj. “Ik voel me wel wat slecht voor het barpersoneel, zij gaan vast zitten”, vervolgt hij.

Ook is er al iemand die geld heeft gedoneerd om zeker niet te moeten komen naar het evenement. Maar ook uit een andere onverwachte hoek komt er kritiek. “Dit kan erger zijn dan waterboarden”, klinkt het bij Steve Lukather, gitarist van Toto. “Ik zit in de band en ik zou iemand vermoorden nadat ik het nummer vijf keer na elkaar hoor. Jullie denken dat jullie het te veel gehoord hebben?”

Legendarisch nummer

Lukather begrijpt ook nog steeds niet wat er aan de hand is met dit nummer. Africa New Link
is namelijk uitgegroeid tot een echte rage, ook in ons land. Zo werd het vorig jaar massaal in De Tijdloze van Studio Brussel gestemd, waardoor het uiteindelijk op de 37ste plaats stond in deze hitlijst met de meest tijdloze nummers aller tijden. Terwijl het nummer aanvankelijk bijna het album ‘Toto IV‘ niet gehaald had.

Je kan binnenkort dus vijf uur lang gaan luisteren naar het nummer, al kan het ook langer worden. “Ik probeer het langer te laten duren. Ik heb de zaal voor 12 uur gevraagd.” Hij heeft dan ook grootse plannen. “Ik zou graag een nieuw wereldrecord vestigen. Ik denk niet dat er al eentje is hiervoor, maar dat is het plan.”

Beluister hier nog eens het fenomenale nummer Africa van Toto:

Gesponsorde artikelen