Left Right
scrollTop top

Dit geliefde ‘Game of Thrones’-personage keert terug in seizoen 8


Dit geliefde ‘Game of Thrones’-personage keert terug in seizoen 8

Het achtste en laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ zal in 2019 verschijnen en beetje bij beetje krijgen we informatie over wat we mogen verwachten. Zo hebben de makers nu laten weten dat er een belangrijk personage terugkeert in het laatste seizoen, al is personage misschien niet het juiste woord. 

Er was in seizoen 7 van Game of Thrones geen spoor te vinden van hem, maar in seizoen 8 zal Ghost, de direwolf van Jon Snow “heel wat schermtijd” krijgen, dat liet Joe Bauer, die verantwoordelijk is voor de special effects in Game of Thrones, weten aan Huffington Post.

Ghost

Op de vraag of we Ghost, na zijn grote afwezigheid in seizoen 7, ooit nog terug zouden zien antwoordde Bauer duidelijk. “Oh, je zal hem weer zien. Hij heeft heel wat schermtijd in seizoen 8”, klonk het zelfs. Het feit dat we hem niet te zien kregen had vooral te maken met de moeilijkheid van het filmen van scènes met direwolves. “De direwolves zijn moeilijk want je wil ze niet fout maken, dus filmen we altijd met echte wolven en daarna vergroten we ze, maar die echte wolven moeten natuurlijk wel meewerken”. Ghost zal overigens geen kleine rol spelen en er belooft veel spannends voor hem op de agenda te staan. “Ghost komt, hij is heel aanwezig en doet enkele coole dingen in seizoen 8”, laat Bauer weten.

Er werd voor het zevende seizoen overigens wel een scène geschreven met Ghost, zo liet scenarist Bryan Cogman eerder al weten. “Er was normaal een scène waarin Jon uit de crypte kwam wanneer Ghost naar hem toe kwam. Jon aaide hem en zei: ‘Draag zorg voor Sansa, let op haar voor me’.” Deze scène vond dus plaats wanneer Jon vertrok naar het nog hogere noorden en de leiding over Winterfell doorgaf aan zijn zus. (Je kan binnenkort trouwens zelf ook rondwandelen op de set van Winterfell uit Game of Thrones, meer info daarover vind je hier.) Volgens Cogman werd Ghost uiteindelijk toch geschrapt uit het seizoen omdat de scène te duur was.

HBO/Game of Thrones

Nymeria

In tegenstelling tot het verhaal uit de boeken, hebben de direwolves in de televisiereeks minder geluk. In de boeken leven er nog vier van de zes, in de HBO-reeks amper twee, Ghost en Nymeria. Die laatste kregen we in het zevende seizoen van Game of Thrones wél te zien. De direwolf van Arya loopt nu met haar eigen roedel rond in de bossen rond Winterfell. In de tweede aflevering van seizoen 7 kwam Arya oog in oog te staan met haar – immens gegroeide – direwolf.

Arya probeerde haar direwolf te overtuigen om terug mee naar The North te gaan, naar huis. Maar de direwolf weigerde. Ze leidt nu haar eigen leven en gaat haar eigen weg, zonder hulp of toezicht. Deze ontmoeting zorgde voor een keerpunt bij Arya, die met de woorden “That’s not you” aangaf dat ook zij haar eigen weg ging, los van wat haar familie van haar verwachtte. De makers van Game of Thrones bevestigden dit ook in de behind-the-scenes interviews op HBO Go: “Wanneer de wolf wegloopt, is het aanvankelijk hartverscheurend, dat ze zo dichtbij kwam, maar daarna beseft ze dat de wolf precies doet wat zij ook zou doen als zij de wolf was.”

Het achtste seizoen van Game of Thrones komt uit in 2019, maar hier kan je de afgelopen seizoenen terugvinden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…