Dit is de populairste stad van Europa volgens Instagram

Dit is de populairste stad van Europa volgens Instagram

Instagram is het platform bij uitstek om je travelfoto’s aan de wereld te tonen. Je vindt er dan ook foto’s van over heel de wereld, maar welke bestemming is nu het populairste op het sociale medium? Uit een analyse van het autoverhuurbedrijf Hertz Europe blijkt dat de Britse hoofdstad Londen met de prijs van populairste Europese stad op Instagram mag gaan lopen. Voor de populairste attractie moeten we dan weer naar Parijs en de iconische Champs-Élysées.

Uit het onderzoek bleek Londen met 90,9 miljoen foto’s de lijstaanvoerder te zijn. De stad werd gevolgd door Parijs (76,9 miljoen) en Barcelona (34,9 miljoen). Moskou (33,4 miljoen) en Berlijn (26,7 miljoen) vervolledigden de top 5.

Big Ben

Verder staan ook Madrid (23,6 miljoen), Amsterdam (20,8 miljoen), Ankara (18,8 miljoen), Rome (16,7 miljoen) en Praag (10,8 miljoen) in de top 10.

De populairste attractie op Instagram volgens Hertz is de Big Ben in Londen met 2,7 miljoen beelden, gevolgd door het London Eye (2,2 miljoen), de Tower Bridge (1,4 miljoen), Westminster (0,9 miljoen) en Buckingham Palace (0,7 miljoen).

De populairste attractie van heel Europa bevindt zich in Parijs met de Champs-Elysées. Daavran zijn zo’n 5,5 miljoen beelden geregistreerd. Ook de rest van de top vijf bevindt zich in Parijs: de Eiffeltoren met 4,1 miljoen beelden, Disneyland Parijs (2,1 miljoen), het Louvre (2 miljoen) en de kathedraal Notre-Dame (1,5 miljoen).

Camp Nou

Geen verrassingen in Berlijn: de Berlijnse Muur werd met 0,58 miljoen beelden geregistreerd. In Duitsland waren de andere populaire plaatsen de Alexanderplatz (0,36 miljoen), de Fernsehturm (0,34 miljoen), de East Side Gallery (0,27 miljoen) en de Reichstag (0,20 miljoen).

De eerste plaats in Rome ging naar het Vaticaan met 1,3 miljoen beelden. Dat werd gevolgd door het Colloseum (0,90 miljoen), het Pantheon (0,56 miljoen) en de Trevi-fontein (0,49 miljoen).

In Barcelona was La Sagrada Familia met 1,5 miljoen beelden goed voor de eerste plaats. Ze werd gevolgd door het voetbalstadion Camp Nou (1 miljoen) en Montserrat (0,5 miljoen).

Gesponsorde artikelen