Dit is de top 20 van cryptomiljardairs

Dit is de top 20 van cryptomiljardairs

Het magazine Forbes heeft een lijst opgesteld met de 20 rijkste eigenaars van cryptomunten. Chris Larsen, de medestichter van Ripple, blijkt de rijkste van allemaal. Hij zou op een digitaal fortuin van 7,5 à 8 miljard dollar zitten. De lijst is gebaseerd op de hoeveelheid cryptomunten die deze reeks individuen op 19 januari van dit jaar en naar schatting in hun bezit hadden. 

Vandaag de dag zijn er zo’n anderhalf duizend cryptomunten die samen ongeveer 550 miljard dollar waard zijn. Een waarde die 31 keer hoger ligt dan in 2017. Dit is allemaal natuurlijk relatief aangezien de afgelopen weken niet schitterend waren voor de cryptocurrency en er zelfs gesproken werd van een ware crypto-crash.

Enkel mensen die cryptomunten ter waarde van 350 miljoen dollar hebben, komen in aanmerking om in onderstaande lijst te komen te staan. Uiteraard is de lijst onvolledig en voor betwisting vatbaar vanwege de wisselvalligheid van de cryptomunten zelf.

De eerste in rang is dus Chris Larsen, die bekend is door zijn bedrijf Ripple. Hij zou cryptomunten ter waarde van 7,7 miljard dollar bezitten. Zilver is voor Joseph Lubin, die mee Ethereum heeft opgericht, hij bezit zo’n 5 miljard dollar.

Changpeng Zhao, de stichter van Binance (2 miljard dollar) en de broers Cameron en Tyler Winklevoss (1,1 miljard dollar onder hun beide). De top vijf wordt afgesloten door Brian Armstrong, de CEO van het handelsplatform Coinbase (900 miljoen dollar).

Gesponsorde artikelen