Dit is waarom de meeste Disneyprinsessen blauw dragen

Dit is waarom de meeste Disneyprinsessen blauw dragen

Disneyprinsessen mogen dan slapend liggen wachten op hun droomprins of zich laten verleiden door een giftige appel, toch zijn ze sterker dan we dachten. En dat ligt aan hun (blauwe) outfit.

Bijna alle Disneyprinsessen dragen blauw. Was het jou al opgevallen? Jasmine, Assepoester, Ariël, Elsa en Sneeuwwitje dragen allemaal een outfit die een tint blauw bevat. En dat is niet zomaar.

Het blauw moet kracht uitstralen, net zoals het ook de kleur van kalmte, vertrouwen en sereniteit is, zo schrijft Metro. Volgens de directeur van het Pantone Colour Institute neigen we allemaal onbewust naar een blauwe kleur en dat komt vooral door de lucht.

Zekerheid

“We kijken er altijd naar uit om de blauwe lucht te zien”, zo zegt hij. “En zelfs als het bewolkt is, weten we dat de lucht later weer blauw zal kleuren.”

Het is die zekerheid, die blauw uitstraalt, die er waarschijnlijk ook voor zorgt dat blauw lange tijd als een jongenskleur werd aanschouwd. En Disney, die stoppen hun prinsessen dan graag in een blauw kleedje om te tonen dat de vrouwen ook zelf hun mannetje kunnen staan en loyaal zijn, zelfs als ze een prins nodig hebben om hen uit benarde situaties te redden.

Disney

Gesponsorde artikelen