Dit is wat weinig seks doet met je lichaam, en dat verschilt per geslacht

Dit is wat weinig seks doet met je lichaam, en dat verschilt per geslacht

Of je nu een partner hebt of niet, seks is vrij belangrijk in het leven. Maar als je toch weinig of geen seks hebt, kan je lichaam hierop reageren en zelfs veranderen. En de veranderingen zijn niet bepaald leuk … Vooral vrouwen trekken aan het kortste eind. Dit kan gebeuren met je lichaam. 

Elk lichaam is anders en iedereen heeft andere behoeftes. De één wil misschien vaker seks terwijl de ander daar minder nood aan heeft. En dan heb je ook nog mensen die er gewoon niets aan kunnen doen en hun bed met niemand kunnen delen, ondanks ze zelf wel willen. Maar geen of weinig seks heeft wel effect op je lichaam. En jammer genoeg ondervinden vrouwen daar meer last van dan mannen …

Heel wat emoties …

Als je weinig seks hebt, dus ook weinig lichamelijk contact, kan je je snel verdrietig voelen. Meeste mensen hebben nu eenmaal fysiek contact nodig om zich beter te voelen. Volgens sekstherapeute Sari Cooper, hebben mensen intimiteit nodig. “Als mensen seks hebben, hebben ze meestal ook huid-op-huid contact en dit soort contact is de eerste primaire manier waarop wij als mensen getroost worden”, zegt Cooper in The Independent. “Seksuele connectie komt gepaard met streling en aanraking. Hierdoor komen er hormonen vrij die gelukkiger maken waardoor je gemoedstoestand wordt gereguleerd.”

Het is zelfs zo dat seks ook stress mindert in je lichaam. Volgens de NHS (National Health Service in Engeland) betekent minder seks dus ook meer stress.

Dus te weinig seks is misschien de reden dat jij de zo down voelt. Maar dat is niet het enige dat te weinig seks doet met je lichaam.

Veranderingen in je vagina

Blijkbaar zou je vagina, vajajay, punani of hoe je het ook noemt, kunnen veranderen door weinig seks te hebben. Er is een mogelijkheid dat de vaginale wand van een vrouw kan verzwakken. Hierdoor worden de wanden een beetje dunner en kan dat zelfs leiden tot pijn bij de seks.

Maar dat is niet alles hoor, er is meer … Doordat de oestrogeenspiegels verlagen door te weinig seks, kan het daarbeneden een beetje droger worden dan normaal. Het vocht in je vagina zal wat verlagen en dat heeft natuurlijk ook effect op verschillende zaken.

Menstruatiepijn

Uiteraard voelt mevrouw menstruatie zich ook een beetje uitgesloten in heel dit verhaal, dus laat zij ook van zich horen. Of je nu voorstander bent of niet, seks hebben tijdens je menstruatie zou de krampen kunnen verminderen. Dus minder gemeenschap betekent ook meer krampen.

Toch iets positief!

Oké je lichaam verandert dus op verschillende manieren als je geen of weinig seks hebt. En de veranderingen die we tot nu toe hebben gehoord, zijn niet leuk … Maar er is wel één lichamelijke verandering die goed is als we geen seks hebben.

De meeste voorkomende manier waarop vrouwen urineweginfecties krijgen, is door seks. Dus minder seks betekent ook minder infecties! Hoera!

Ga je er iets aan veranderen of negeer je dit gewoon droog?

Gesponsorde artikelen