Dit is wat ze in China op straat met overspelige mensen doen. En ze vinden het nog normaal ook

Er zijn beelden opgedoken van een 38-jarige vrouw die in een drukke winkelstraat vernederd wordt en in elkaar geslagen door de echtgenote van haar minnaar en drie andere vrouwen. Het is niet het zoveelste raar nieuwsbericht uit een vreemd land: het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld in China en het gebeurt dagelijks. 

Lin Yao Li, 38,  werd op klaarlichte dag aangevallen door vier vrouwen onder wie de echtgenote van haar vermeende minnaar in miljoenenstad Puyang. Terwijl tientallen shoppers gewoon stonden toe te kijken, stampten ze eerst Lin Yao, werkten haar tegen de grond, scheurden de kleren van haar lijf en gingen vervolgens verder met slaan en stampen. Niemand deed iets, omdat het tegenwoordig in China als de normaalste zaak van de wereld wordt gezien.

De redenering is dat het “affaires van het hart zijn, iets waar je niet tussenkomt”. Het is bijna ritualistisch. Zo moeten er bij de vermeende overspelige vrouw de kleren van het lijf gerukt worden, anders is er geen vernedering. 

Kind zoekt hulp bij onverschillige agent

Hoe ver dat gaat bleek vorige maand in Lanzhou nog, toen ongeveer hetzelfde gebeurde, vier vrouwen die een maîtresse in elkaar klopten, alleen, het kleine dochtertje van het slachtoffer was er bij. Op een foto is te zien hoe ze om hulp gaat smeken bij een politieagent, die het kind afwimpelt: