Left Right
scrollTop top

Dit personage komt zeker terug in ‘Fantastic Beasts 3’ (en het is niet Newt)


Dit personage komt zeker terug in ‘Fantastic Beasts 3’ (en het is niet Newt)

‘Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald’ is nog niet in de zalen of er is al belangrijk nieuws over ‘Fantastic Beasts 3’. Eén personage heeft namelijk al laten weten dat ze ook in de derde film te zien zullen zijn. Opgelet: spoilers! 

Binnen een maand is Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald in de zalen te zien en dankzij de trailer hebben we al een goed idee waar de film over zal gaan. Hoe dat precies afloopt, of tenminste, waar er in de verhaallijn zal geknipt worden, is nog een groot geheim. Maar dankzij de onthullingen van één acteur weten we nu al zeker dat die zal terugkeren in deel drie. Opgelet, dit is onze laatste spoilerwaarschuwing.

Plot Fantastic Beasts

Want Johnny Depp, die Gellert Grindelwald speelt in The Crimes of Grindelwald, zal die rol opnieuw op zich nemen in deel drie. Een heel grote verrassing kunnen we dat niet noemen, hij is centraal in de plot van de Fantastic Beasts-franchise, maar het zou perfect mogelijk zijn om een tijdje rond het personage van Depp te spelen zonder hem ook effectief in beeld te brengen. Uiteindelijk zie je Voldemort ook niet zo vaak in de Harry Potter-films, met uitzondering van de laatste.

Dit weten we (bijna) zeker over Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald.

Depp deed de onthulling tijdens een interview met Collider. Hij sprak tijdens het interview over zijn deelname aan de Wizarding World, en hoe fijn hij het vond om aan Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald te werken. “Ik vond het leuk, ja. Ik vond het leuk omdat het echt een arena is waarin je kan rondvliegen en andere dingen proberen en een personage dat … tja, toch bijna een fascist is, om die toch als gevoelig en bezorgd en toch manipulatief en machtig te spelen.”

De acteur had dus ook iets te zeggen over Fantastic Beasts 3, die momenteel geschreven wordt en pas in 2019 gefilmd wordt. “De mogelijkheden in die films liggen helemaal open, dus je kan echt alles proberen. Het was echt superleuk en ik kijk echt uit naar de volgende in de reeks, waar we denk ik in het midden van volgend jaar aan beginnen.”

Wie blijft er leven in Fantastic Beasts

Met andere woorden: Grindelwald is op het einde van deel twee zeker nog niet verslagen. Dat zou niet mogen verbazen, de reeks zal wellicht vijf films krijgen, dat beloofde schrijfster J.K. Rowling alvast. Maar de casting van Johnny Depp botst al even op protest. Fans vonden het niet kunnen dat Depp een grote rol kreeg nadat bekend raakte dat hij en ex-vrouw Amber Hearst door een vechtscheiding gingen omdat Heard hem beschuldigde van huiselijk geweld.

Rowling en David Yates, de regisseur van de drie laatste Harry Potter-films en Fantastic Beasts, hebben de casting van Depp altijd verdedigd. Aangezien hij één van de belangrijkste rollen in de films vertolkt, is het ook moeilijk om terug te komen op die beslissing, maar één wet blijft doorslaggevend in de filmbusiness: de cijfers.

7 dingen die we weten over Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Fantastic Beasts and Where To Find Them bracht zo’n 812 miljoen dollar (939 miljoen euro) op aan de box-office, voor een filmbudget van 180 miljoen dollar (204 miljoen euro). Dat is behoorlijk veel (in de top honderd van bestverdienende films ooit) en dat rechtvaardigt de beslissing om Depp aan te houden. Mocht de volgende film omwille van Depp slecht scoren, wordt er wellicht sneller een omweg gezocht dan je ‘Zwerkbal’ kan zeggen.

Wat gaat er gebeuren in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald?

Nu we nog slechts een maand te gaan hebben voor Fantastic Beasts 2 in de zalen komt, weten we al wat meer over hoe de film er zal gaan uitzien. We weten bijvoorbeeld dat Newt Scamander door professor Dumbledore (Jude Law) wordt opgedragen om op zoek te gaan naar Gellert Grindelwald. Daarbij krijgt hij ongetwijfeld versterking van Jacob Kowalski (Dan Fogler) en Tina (Katherine Waterston) en Queenie Goldstein (Alison Sudol).

Dit weten we al over Fantastic Beasts dankzij het promotiemateriaal.

Hét opvallendste in de laatste trailer van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald was ongetwijfeld de slang Nagini. Zij speelt een belangrijke rol in de laatste Harry Potterboeken en –films, maar komt nu dus ook terug in Fantastic Beasts. Daar blijkt ze eigenlijk een Maledictus te zijn, een persoon die een bloedvloek over zich heeft en langzaamaan in een dier veranderd. Nagini komt uiteindelijk bij Voldemort terecht, maar wordt zij eerst een gezel van Grindelwald of Newt Scamander?

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald komt op 14 november in de zalen. Voorbereiden? Kijk nog eens naar Fantastic Beasts and Where To Find Them!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.766
 • Aantal
  doden
  1.153.553
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810