Dit prachtig Italiaans stadje betaalt je tot 2.000 euro om er te komen wonen

Dit prachtig Italiaans stadje betaalt je tot 2.000 euro om er te komen wonen

Verhuizen naar een rustig, idyllisch Italiaans dorpje waar het altijd goed weer is … en er nog geld voor krijgen ook. Het klinkt te mooi om waar te zijn, en dat is het ook! Maar waarom doen ze dat dan precies?

Je leest het goed: de burgemeester van het Italiaanse stadje Candela in Puglia betaalt een smak geld aan iedereen die er komt wonen. En het strafste van al? Er zit absoluut geen addertje onder het gras.

Little Napoli

Maar waarom zou hij dat dan doen? Het is heel simpel: het aantal inwoners van het dorp slinkt aanzienlijk. Vroeger stond Candela bekend als het kleine Napels en bruiste de stad van leven. Er woonden toen zo’n 8.000 mensen. Maar nu zijn dat er dus nog maar 2.000, waardoor de burgemeester snel actie wou ondernemen. Vandaar het aanbod.

De geldsom die je ontvangt, hangt natuurlijk af van je gezinssituatie. Als je single bent, krijg je 800 euro. Da’s al niet slecht, maar als je je lief meebrengt dan krijgen jullie 1.200 euro. Gezinnen van drie krijgen tussen de 1.500 en de 1.800 euro en als je met vier of vijf bent, ontvang je 2.000 euro.

Kijk maar eens even hoe mooi het stadje is

Candela ligt tussen Bari en Napels, dus ’t is er altijd goed weer

En ja, als ’t van ons afhangt, zijn we morgen al weg

Bon, wij boeken alvast een enkel vliegticket met bestemming Puglia. Laat die pasta, pizza en gelato maar al komen! Ciaokes!

Gesponsorde artikelen