Left Right
scrollTop top

Dit zijn 20 engste horrorfilms op Netflix


Dit zijn 20 engste horrorfilms op Netflix

Netflix heeft nu ook in België een uitgebreid aanbod aan horrorfilms. Wij hebben al gesidderd en gebeefd en hebben de akeligste 20 films eruit gehaald. Deze lijst wordt regelmatig geüpdatet.

Laatste update: 11 juni 2018

1. The Conjuring

Waarover gaat het?

The Conjuring mag zich zonder schroom de koning van de bezeten-huizen-films’ noemen. In de hoofdrol hebben we een getrouwd koppel, vertolkt door Patrick Wilson en Vera Farmiga. Ze zijn professionele researchers in het paranormale en krijgen op een dag de opdracht om een familie te assisteren op een spookachtige boerderij op het rurale Rhode Island. Maar wat ze daar aantreffen, gaat hun pet te boven.

Regisseur James Wan werkte eerder al mee aan verschillende Saw-films en hij is er met succes in geslaagd om dat ongemakkelijk sfeertje over te brengen naar The Conjuring. Verwacht je aan superintense jump scares, akelig realistische shots van rondzwervende ‘ondoden’ en een steengoed spookverhaal. Voor een avondje lekker eng doen.

(Als je meer wil sidderen en beven, moet je zeker de beste true crime-documentaires op Netflix checken.)

Voor de fans van …

The Ring, Insidious, Annabelle, Saw, The Cabin in the Woods, …

the conjuring

2. Children of the Corn

Waarover gaat het?

De kinderen vermorzelen alle volwassenen! Meer fun dan dit wordt het niet. De verfilming uit 1984 van het bekende Stephen King-boek draait rond een sekte onder leiding van de predikant Isaac. Die is ervan overtuigd dat iedereen boven achttien jaar gedood moet worden. We volgen Burt en Vicky die een stervende jongen aanrijden en amper ontsnappen uit de klauwen van Isaac en zijn volgelingen.

Het moet gezegd worden: de acteerprestaties zijn ietwat amateuristisch en soms voelt de film gedateerd aan. Children of the Corn moet het vooral hebben van spanning en mystiek, maar ook van enge visuals en bloederige scènes. Stephen King smijt er ook nog een streepje maatschappijkritiek bovenop. Hij wil de eigenaardigheden van onze westerse cultuur, hier de obsessie met religie, aan de kaak stellen door die vanuit het standpunt van kinderen te benaderen. Een klassieker met een hoofdletter ‘K’!

Voor de fans van …

A Nightmare on Elm Street, The Thing, The Evil Dead, Hellraiser, …

3. The Babadook

Waarover gaat het?

Je verschieten, intense emoties en bijna stikken in de popcorn. Dat is The Babadook. In heel wat horrorfilms komen de karakters als vlakke, stereotiepe personages in beeld die nooit veranderen. Moeders tonen vaak ‘onvoorwaardelijke liefde’ voor hun kinderen, maar hier is dat anders. Amelia zorgt als alleenstaande moeder voor haar zevenjarige, hyperactieve zoontje Samuel. Ze heeft dus amper een moment voor zichzelf, zelfs niet om te slapen of te masturberen.

Op een avond vindt Amelia thuis het pop-upboek Mister Babadook en ze begint het voor te lezen om Samuel te kalmeren. Naarmate het verhaal verdergaat, worden de passages steeds meer luguber en Amelia stopt met voorlezen. De kleine Samuel is nu helemaal de kluts kwijt. Hij moet uiteindelijk van school gehaald worden en er gebeuren rare dingen in het huis: de deurbel rinkelt en enkel het boek ligt op de deurmat en de telefoon rinkelt en een krassende stem aan de andere kant zegt “ba ba ba, dook dook dook”. Samuel wordt steeds meer onhandelbaar en het geduld van Amelia raakt stilaan op. Ze begint haar zoon echt te haten. Het monster dat hen achterna zit, is dus maar één van de grote zorgen van Amelia en Samuel. Overleeft het gezin dit paranormaal drama?

(Zin in een gezelligere ‘gezinsfilm’? Hier vind je de beste Disneyfilms op Netflix.)

Voor de fans van …

The Conjuring,The Ring, Insidious, Annabelle, Saw, The Cabin in the Woods, …

4. Cabin Fever

Waarover gaat het?

Cabin Fever is al zestien jaar oud, maar het is beslist één van de engte films in deze lijst. Verwacht je aan afschuwelijke, erg visuele beelden.

Een groep studenten trekt op vakantie naar the middle of nowhere om in een hutje te logeren en gezellig te kaarten en te feesten. Maar het duurt niet lang eer ze ten prooi vallen aan een gruwelijke, vleesetende bacterie. En wanneer de locals een kijkje komen nemen, loopt het helemaal mis.

Maar da’s nog niet alles. De film is deels gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Regisseur Eli Roth heeft zich voor Cabin Fever laten inspireren door zijn reis naar IJsland, waar hij een ernstige bacteriële huidinfectie opliep. Creepy!

(Meer weten over Netflix? Hier zijn de 50 beste reeksen die je momenteel kan bekijken op Netflix.)

Voor de fans van …

Hostel, Green Inferno, The Texas Chainsaw Massacre, Saw, …

5. Hostel

Waarover gaat het?

Nog eentje met naïeve studenten! Maar voor deze heb je écht een sterke maag nodig. Paxton, Josh en Óli zijn beste vrienden en échte ‘vetzakjes’. Ze zijn op doorreis in Europa en brengen een nacht door in een herberg waarom uitsluitend dames met een modellenlijf werken. De volgende ochtend is Óli weg. Al snel blijkt dat de herberg eigenlijk een dekmantel is om nietsvermoedende toeristen te verkopen aan rijke, perverse zakenmannen. We krijgen gore, martelingen en onversneden sadisme te zien. Niet voor de gevoelige kijker! Komt het drietal er levend uit?

Ook zit er een subtiele moraal in de film: jongeren zijn te zeer gefocust op hun uiterlijk.

(Geen zin in al die donkere humor? Hier zijn de 20 beste komische series op Netflix.)

Voor de fans van …

Green Inferno, The Texas Chainsaw Massacre, Cabin Fever, Saw, …

6. Hellraiser

Waarover gaat het?

Oldschool, maar akeliger dan veel hedendaagse films. In de hoofdrol hebben we Larry en zijn vrouw Julia die in het verlaten huis van de verdwenen broer Frank gaan wonen. Maar Frank verstopt zich nog steeds boven. Hij is zijn ‘normale’ lichaam kwijt na een aanval van de Cenobites, een soort sm-demonen. Fun fact: voor Julia met Larry ging, had ze een relatie met Frank. Die ziet er nu vervaarlijk uit, met zijn lijf vol pinnen, en het duurt niet lang voor hij zich op zijn ex richt om haar op te offeren en zo zijn nieuwe lichaam te vervolledigen. Maar dat zien de Cenobites dan weer niet zitten … Hellraiser is een ideale mix van afzichtelijke beelden, seksuele grapjes en sadistische figuren.

Voor de fans van …

Candyman, The Midnight Meat Train, Nightbreed, Street Trash, The Toxic Avenger, …

7. The Ritual

Waarover gaat het?

The Ritual is op technisch vlak een erg hoogstaande film. Het verhaal speelt zich af in donkere, adembenemende, verlaten wouden. In de hoofdrol hebben we een groepje avontuurlijke jongeren. Ze besluiten op trektocht te gaan, maar worden al snel geconfronteerd met een dreigende aanwezigheid die hen op de hielen zit in de wildernis. Ze treffen vermorzelde beesten aan en onheilspellende runentekens. Verwacht je aan intense shots en meesterlijke wisselwerking tussen geluid en beeld. Om van te rillen!

Pluspunt: het gaat om een Netflix Original.

(Meer interesse in Netflix Original films? Deze 5 zijn echt de moeite.)

Voor de fans van …

The Signal, Southbound, …

8. Raw

Waarover gaat het?

Ben jij ook iemand met een ziekelijk gevoel voor humor? Dan is Raw misschien wel iets voor jou. We volgen het onzekere universiteitsstudentje Justine. Ze bloeit helemaal open op feestjes en lijkt te veranderen in een flinke, volwassen vrouw. Eén ongewoon bijeffect na een ontgroeningsopdracht: Justine heeft een oncontroleerbare drang ontwikkeld om rauw vlees te eten. Lekker nasty! Geen van haar medestudenten zijn veilig. Waarschuwing: Raw kan ’s nachts zijn tanden in je nachtmerries zetten.

(Wie een minder ziekelijk gevoel voor humor heeft, moet deze films op Netflix eens bekijken.)

Voor de fans van …

The VVitch, Mother, Scream, Cannibal Holocaust, …

9. The Visit

Waarover gaat het?

Een psychologische horror van de bovenste plank. Opgelet: nadat je deze gezien hebt, doe je geen oog dicht. The Visit draait rond zus en broer Becca en Tyler. Ze gaan voor het eerst op bezoek bij hun oma en opa die ze nog nooit gezien hebben. Hun alleenstaande moeder komt niet mee want ze verbrak het contact met haar ouders in het verleden. De grootouders zijn vriendelijk, maar een tikkeltje vreemd, zelfs voor hun leeftijd. Becca en Tyler filmen het hele gebeuren. We krijgen een aantal jump scares en akelige shots te zien. Oma en opa gaan zich steeds duisterder gedragen en wanneer Becca en Tyler met hun moeder videochatten, komen ze achter een afzichtelijk geheim.

(Meer zin in drama? Deze 7 films op Netflix zijn aanraders.)

Voor de fans van …

Mama, Paranormal Activity, The Conjuring, The Babadook, …

10. The Human Centipede 2: Full Sequence

Waarover gaat het?

Misselijkmakend is een understatement! De protagonist Martin is een loner met ernstige mentale problemen die nog steeds bij zijn moeder woont. Hij werkt ’s nachts als veiligheidsagent in een deprimerende, ondergrondse parking. Martin zijn stoppen slaan door en hij ontvoert mensen om hen in een rijtje aan elkaar te naaien met monden aan achtersten. Martin wil erachter komen wie het langst overleeft. Verwacht je aan walgelijke beelden, veel bloed, ziekelijke humor en een overdosis geweld.

Voor de fans van …

Cannibal Holocaust, Green Inferno, The Texas Chainsaw Massacre, Cabin Fever, Saw, …

11. It Follows

Waarover gaat het?

Op een mooie avond heeft de 19-jarige studente Jay casual sex met Hugh op de achterbank van haar wagen. Na afloop wordt ze ontvoerd en door de vrijpartij rust er een vloek op haar. Ze wordt continu gevolgd door een walker. De enige manier om van hem af te raken, is door de vloek via seks door te geven aan een andere man. Jay is compleet in de war en zoekt hulp bij haar vrienden. Zal het haar lukken om de walker van zich af te schudden?

Voor de fans van …

Mama, Paranormal Activity, The Visit, The Conjuring, The Babadook, …

12. Creep

Waarover gaat het?

In Creep neemt een freelance cameraman, Aaron, de opdracht aan om in een afgelegen dropje in de bergen de laatste woorden van een stervende man, Josef, op te nemen. Na verloop van tijd doet Josef onrustwekkende onthullingen: Josef ratelt op een creepy manier over een bijl die in de tuin ligt en geeft toe dat hij zijn vrouw verkracht heeft. Wanneer Aaron uiteindelijk wil weggaan, vindt hij zijn autosleutels niet en hij krijgt een huiveringwekkend telefoontje waaruit blijkt dat de bedoeling van zijn opdracht eigenlijk iets helemaal anders was … Niet voor pussies!

Ook Creep is een Netflix Original.

(Wil je meer weten over Netflix Originals? Bekijk dan zeker eens deze 5 series op Netflix.)

Voor de fans van …

The Ritual, It Follows, The Void, Mama, Paranormal Activity, The Visit, …

13. Insidious

Waarover gaat het?

Dalton en Foster en hun ouders Josh en Renée verhuizen naar een nieuwe woning. Alles loopt gesmeerd tot Dalton van een ladder valt. Hij komt op zijn hoofd terecht en belandt in een coma. Ook de dokters weten niet precies wat er aan de hand is met Dalton. Hij had geen ernstige verwondingen aan het hoofd. Na drie maanden mag de kleine jongeren terug naar huis en er staan gruwelijke dingen te gebeuren. De familie gaat in zee met een researcher van het paranormale en dan breekt de hel pas helemaal los. Verwacht je aan akelige shots, veel jump scares en een sappig horrorverhaal om je vingers van af te likken.

Voor de fans van …

The Conjuring, Sinister, Annabelle, The Ring, …

14. Carnage Park

Waarover gaat het?

Carnage Park speelt zich af in het Amerika van de jaren 70. Twee wannabe boefjes, ‘Scorpion Joe’ en Lenny, proberen een bank te overvallen, maar het loopt volledig mis. Ze moeten de woestijn in vluchten, maar hebben wel een vrouw kunnen gijzelen, Vivian. Na heel wat omzwervingen slaagt ze erin haar belagers van zich af te schudden, maar dan wordt ze met een veel groter kwaad geconfronteerd. Ze zit in het midden van de woestijn in een gebied waar een psychotische ex-militair heer en meester is. Dat wordt veel schietpartijen en veel bloed!

Voor de fans van …

Jeruzalem, Sniper Land, México Bárbaro, Psychopaths, …

15. The Thing

Waarover gaat het?

The Thing is een klassieker uit 1982, maar is absoluut niet gedateerd. De film speelt zich af op de Noordpool. Een Amerikaanse basis wordt belaagd door een Noorse helikopter die een hond van de Amerikanen probeert neer te knallen. De Amerikanen halen de helikopter neer en trekken naar de nabijgelegen Noorse basis. Iedereen is dood of vermist. Ook treffen ze een vreemdsoortig, misvormd schepsel aan. De Amerikanen concluderen dat het om een onaards wezen gaat. Na een tijd wordt het duidelijk dat de alien aardse levensvormen kan overnemen en zich kan verspreiden zoals een virus. Het wordt een helse overlevingstocht.

Voor de fans van …

Alien, Blood Orgy at Beaver Lake, Nightbreed, Street Trash, The Toxic Avenger, …

16. México Bárbaro

Waarover gaat het?

Als er één film is die ‘er over gaat’, is het México Bárbaro wel. Acht Mexicaanse regisseurs brengen elk één griezelig verhaal of legende uit de Mexicaanse geschiedenis. Echt alles komt aan bod: verhalen van bullebakken, trollen, geesten, monsters, mensenoffers van de Azteken en Allerzielen, in Mexico bekend als de Dag van de Doden. Voor wie een avondje wil griezelen én iets wil bijleren.

(Meer niet-Engelstalig materiaal checken? Wij raden deze 10 series op Netflix aan.)

Voor de fans van …

The Void, Carnage Park, Luna de miel, Green Inferno, …

17. Piranha 3-D

Waarover gaat het?

Piranha 3-D is grotendeels een make-over van Piranha uit 1978. Door een scheur in de aarde komt er een extreem agressieve soort prehistorische piranha’s terecht in het toeristische Lake Arizona. En dan is het spring break. Je voelt hem al aankomen: de vissen storten zich op de feestende twintigers en het meer verandert in één vies bloedbad. Een kleine groep politieagenten schiet te hulp, maar ze zijn absoluut niet opgewassen tegen het leger vissen en de talloze gewonden en doden.

Voor de fans van …

Anaconda, Green Inferno, Carnage Park, México Bárbaro, Raw, …

18. Clown

Waarover gaat het?

Kent organiseert een verjaardagsfeestje voor zijn zoon Jack, maar de clown die hij besteld had, kwam niet opdagen. Kent weet lastminute zelf een clown-kostuum op de kop te tikken, maar er rust een boosaardige vloek op. Wie het kostuum aantrekt, krijgt de onweerstaanbare drang om kleine kinderen op te eten. En dat wordt wel héél realistisch en creepy in beeld gebracht.

Voor de fans van …

Hostel, Cabin Fever, The Green Inferno, Saw, …

19. Mama

Waarover gaat het?

Een bovennatuurlijke horror over twee jonge meisjes die verdwijnen op de dag waarop hun moeder werd vermoord. Vijf jaar later worden ze in een verlaten hut teruggevonden door hun oom Lucas en zijn vriendin Annabel. Alles gaat even goed, maar Annabel hoort iedere nacht onheilspellend gefluister in hun slaapkamer, alsof er een derde persoon bij is. Oom Lucas gaat op onderzoek en belandt ‘toevallig’ in een coma. Victoria vertelt Annabel dat zij ook op moet passen omdat ‘Mama’ erg jaloers is … Het vervolg is dramatisch! Je zal beslist een aantal keer van je stoel vallen van het verschieten.

Voor de fans van ...

Sinister, The Conjuring, Insidious, The Ring, Annabelle, …

20. Véronica

Waarover gaat het?

Het tienermeisje Veronica en haar twee vrienden besluiten op een avond om de geest van Veronica haar overleden vader op te roepen met een ouija-bord. Het glas breekt en Veronica komt in een soort trance terecht. Ze raakt bewusteloos, maar komt niet veel later bij. Daarna gebeuren er vreemde dingen. Ze leidt aan hallucinaties en gruwelijke, moordlustige gedachten. Het gevolg is heel veel geweld en een aantal mensen worden onverwachts overgenomen door de demonen. Een nachtmerrie waarin niemand veilig is.

Voor de fans van ...

Mama, Sinister, The Conjuring, Insidious, The Ring, Annabelle, …


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…