Left Right
scrollTop top

Dit zijn de 58 nummers uit de maand juni die je gehoord moet hebben


Hot, hotter, hottest. Het vat niet de hele maand juni samen, maar toch wel die laatste week. En ja, toegegeven: dat heeft onze playlist wat gekleurd. 58 nummers hebben de uiteindelijke selectie gehaald waaronder nieuw lekkers van Mika, Madonna, Bruce Springsteen, TaxiWars, Bastille, Manu Chao en Miles Kane. De nummers staan in willekeurige volgorde opgelijst met de volledige playlist onderaan.

1. Mika – Ice Cream

Mika leeft nog, blijkbaar. Het nieuwe album van Mika zal ‘My Name Is Michael Holbrook’ gaan heten en er wordt gericht op een release in oktober. De eerste single Ice Cream is er al en dat is alles wat wij in deze tropische temperaturen nodig hebben om tevreden te zijn. Op 14 december komt Mika naar ons land voor een concert in Vorst Nationaal.

2. Metronomy – Salted Caramel Ice Cream

Bij Metronomy smeken ze ook om ijs, maar ze zijn al specifieker in hun voorkeuren. Ook die van Metronomy komen overigens naar ons land. Zij komen op 19 oktober naar De Roma.

3. Metejoor – Horizontaal

Over Metejoor weten wij voorlopig weinig tot niets, behalve dat de echte naam van deze brave man Joris Van Rossem. Hij houdt een pleidooi voor luieren, bingewatchen en eten bestellen als je geen zin hebt om te koken. Klinkt een beetje als ons beeld van het aards paradijs. De single blijkt al uit te zijn sinds begin mei, maar we vonden ‘m nu pas écht gepast.

4. Jay Som – Superbike

En ook Jay Som is één van de meer onbekende namen in onze lijst van deze maand, maar laat je gewoon overtuigen door het nummer op zich. Het dromerige Californische sfeertje hangt over dit nieuwe nummer heen. Superbike zal één van de tracks worden op haar derde album ‘Anak Ko’ dat op 23 augustus verschijnt. Naar eigen zeggen zullen op die plaat invloeden van The Cure, Cocteau Twins en Prefab Sprout te horen zijn. In de gaten te houden dus!

5. Temples – Hot Motion

Veel verwachtingen hadden we niet meer omtrent Temples, maar net als je de band wil gaan opgeven zijn ze daar met Hot Motion, een lekker zomers nummer. Het is de titeltrack van hun nieuwe – derde – album dat vanaf 27 september in de winkelrekken ligt.

6. Ty Segall – Taste

Ty Segall is een beetje de Amerikaanse versie van Mauro: hij houdt verschillende projecten tegelijkertijd in de lucht waarmee hij in sneltempo de ene plaat na de andere uitbrengt. We zouden dan ook niet beweren dat we alles waar de man mee bezig is doorgrond hebben, maar die nieuwe single: die heeft onze aandacht naar zich toegetrokken. Het is de voorloper uit ‘First Taste’, een nieuw album met zijn Freedom Band. Ook vorig jaar brachten Ty en die groep al een album uit en eerder dit jaar bracht Ty ook nog een liveplaat uit. In oktober is hij headliner op Desertfest in Trix.

7. Balthazar – Changes

Toen Balthazar begin dit jaar hun nieuwe album ‘Fever’ uitbracht noemden ze het hun feestplaat. Nu lijkt die plaat ideaal voor op de zomerfestivals, zoals ze afgelopen weekend ook toonden op Rock Werchter, het enige Belgische festival van de band dit jaar. De nieuwe single heet Changes en is een heerlijk zomerse oorwurm.

8. Trixie Whitley – Time

Ook Trixie Whitley heeft al een tijdje een nieuw album uit, ‘Lacuna’, en ook zij presenteert daarop een opvallend elektronisch nieuw geluid. De nieuwe single uit dat album heet Time. Trixie is deze zomer te bewonderen op Cactusfestival (7 juli), M-IDZOMERFESTIVAL (4 augustus) en de Lokerse Feesten (7 augustus).

9. Michael Kiwanuka & Tom Misch – Money

De eerste van vele samenwerkingen in deze lijst is er eentje tussen Michael Kiwanuka en de Londense producer Tom Misch die dit weekend ook nog op Rock Werchter stond. En waar de ene (Trixie) over tijd zingt, heeft de ander het over geld. Bij een luisterbeurt is het volgens Kiwanuka een nummer over hoeveel hij houdt van geld en het ook graag hebben wil, maar, zo zegt hij zelf: “But as you listen closer, it’s actually about how too much love for money can be dangerous.”

10. Floating Points – LesAlpx

Deze lijkt eentje op maat van de festivalweides – en tenten. Het is de eerste track van de Britse producer Sam Sheperd in twee jaar en wij waren er na één keer luisteren al helemaal mee weg. Beentjes los en dansen maar!

11. Avicii feat. Chris Martin – Heaven

Avicii en Coldplay werkten een paar jaar geleden al eens samen voor de track Every Teardrop Is A Waterfall, maar op het postume album ‘Tim’ is er opnieuw een samenwerking te vinden tussen Avicii en Chris Martin en die klinkt even hitgevoelig. Tim Bergling overleed eind april 2018, een dood veroorzaakt door langdurig overdadig alcoholgebruik en een pijnstillersverslaving.

12. Lauv – Sad Forever

Het belangrijkste nummer van de maand juni kwam misschien wel van Lauv. Sad Forever handelt over depressie én het accepteren ervan. De opbrengsten van het nummer gaan bovendien naar organisaties die zich inzetten voor mentaal welzijn. Op 30 oktober speelt Lauv een show in de AB.

13. GLINTS & Dvtch Norris – Fear

Angst is ook een grote boosdoener. Daar gaat het nieuwe nummer van GLINTS en Dvtch Norris over. Na de samenwerking met Warhola tekent GLINTS hier dus opnieuw voor een samenwerking en opnieuw is het fantastisch. GLINTS en Dvtch Norris treffen elkaar deze festivalzomer op Fire Is Gold in Antwerpen op 24 augustus. Wie weet brengen ze het nummer daar wel eens samen.

14. Bon Iver – Hey, Ma

Na deze uitbarsting mag het weer wat rustiger. Ook Justin Vernon is dezer dagen onderweg met zijn band Bon Iver, al zal hij deze zomer niet in België te zien zijn. Onlangs bracht de zanger twee nieuwe nummers uit die weer opvallend aanleunen bij de ‘oude’ Bon Iver. Hey, Ma is van de twee nieuwe nummers het mooiste. De twee nummers zouden de voorloper zijn van een nieuw album, al hebben we daarover nog geen details gekregen.

15. Bastille – Those Nights

Met hun nieuwe album ‘Doom Days’ was Bastille duidelijk over hun missie: een streepje plezier brengen in een donkere postapocalyptische wereld. Joy was daaruit de eerste single, Those Nights is de tweede – mooie – single waarin de band op zoek gaat naar hoop.

16. Pink feat. Wrabel – 90 Days

Op Rock Werchter speelden Bastille en Pink na elkaar en dus hebben we ze hier ook maar netjes achter elkaar geplaatst. De nieuwe single van Pink is ook een ballade, een geslaagd duet met Wrabel, een jonge Amerikaanse muzikant en zanger.

17. Freddie Mercury – Time Waits For No One

Een pianoballade die in de archieven van Freddie Mercury is gevonden is nu ook officieel uitgebracht. Het betreft een gestripte – en veel mooiere – versie van Time Waits For No One. Freddie Mercury zong de originele versie van het nummer in april 1986 in voor het album van de musical Time, gemaakt door muzikant Dave Clark, frontman van de in de jaren zestig populaire groep Dave Clark Five.

18. Bruce Springsteen – Western Stars

De oude garde regeert: de voorbije weken waren het Bruce Springsteen en Madonna die in een strijd verwikkelt waren voor de eerste plaats in de internationale albumhitlijsten. Ook in Vlaanderen was het daar niet anders: ‘Madame X’ van Madonna kwam twee weken geleden nieuw binnen op de tweede plaats, ‘Western Stars’ van Bruce Springsteen op de eerste. Bij de titelsong van die mooie nieuwe plaat heeft Springsteen nu een nostalgisch ogende videoclip gelost.

19. Heather Nova – Don’t Worry What The Experts Say

De liefde: ze is en blijft onberekenbaar en onvoorspelbaar. Goedbedoeld advies van anderen hoeft daarbij niet altijd gevolgd te worden, want een relatie die in de ogen van anderen geen kans op slagen heeft, kan zomaar eens de liefde van je leven zijn. Dat is waarover Heather Nova zingt in haar nieuwe nummer, dat weinig baanbrekend is, maar wel getuigt van vakmanschap.

20. Geert Verdickt (Buurman) – Elk Einde Is Een Nieuw Begin

En mocht het dan toch nog mislopen dan is elk einde een nieuw begin. Ook dat is geen schokkend nieuw inzicht, wel de titel van de nieuwe single van Buurman. Geert Verdickt vertrekt na de zomer op een rondje langs de culturele centra, hij alleen op wandel met zijn gitaar. Hij heeft daarbij deze single uitgebracht om zijn tournee ‘Einzelganger’ te promoten. Een aanrader!

21. Whitney – Giving Up

Whitney is de naam van een fictieve eenzame songwriter met een alcoholprobleem. De band schrijft de nummers vanuit zijn perspectief. Drie jaar geleden veroverden ze alle harten met hun debuutalbum ‘Light Upon The Lake’, drie jaar later is de opvolger klaar. ‘Forever Turned Around’ is te koop vanaf 30 augustus, de eerste single is de openingstrack op dat album. En om het helemaal af te maken: op 19 november komt de band dat album voorstellen in het gezellige kader van de AB.

22. Mark Ronson feat. King Princess – Pieces Of Us

Producer Mark Ronson heeft zijn vijfde album in de winkelrekken liggen, ‘Late Night Feelings’. Deze keer ging hij daarvoor allemaal samenwerkingen aan met zangeressen. Pieces Of Us is – na de samenwerkingen met Miley Cyrus, Lykke Li en Camila Cabello – al de vierde vrijgegeven single. Volgens Ronson zelf is het zijn meest geslaagde album en zeker datgene waar hij het hardst aan gewerkt heeft.

23. Tom Walker feat. Zara Larsson – Now You’re Gone

Hebben ook de handen in elkaar geslagen: hitsensaties Tom Walker en Zara Larsson. Het nummer is de nieuwste single afkomstig van ‘What A Time To Be Alive’, het debuutalbum van Tom Walker. Het thema: het gebroken hart en hoe trots tussen een reünie kan komen te staan.

24. Taylor Swift – You Need To Calm Down

Bij het horen van de intro van de nieuwe Taylor Swift begonnen we spontaan Thunder van Imagine Dragons te zingen, maar het is dus wel degelijk de nieuwe van Taylor. Het nummer gaat over het tegenspreken van online haters. In de videoclip zie je die haters ook terugkeren met slecht gespelde protestborden. Om de daad bij het woord te voeren heeft Taylor Swift alvast zelf een ruzie bijgelegd, want ook Katy Perry is in de clip te zien die bij het nummer ooit.

25. Francis & The Lights – Do U Need Love?

De vraag stellen is ze beantwoorden: wie heeft er nu geen liefde nodig? Francis Farewell Satelite bracht twee jaar geleden een album uit en brengt nu stilaan alles in stelling voor een opvolger. Meer details zijn daarover nog niet geweten, maar Francis is wel stevig aan het werk, zie ook hieronder.

26. BANKS feat. Francis & The Lights – Look What You’re Doing To Me

Want ook in deze nieuwe track van BANKS heeft Francis meer dan een vinger in de pap te brokken gehad. En uiteraard gaat ook dit nummer over de liefde. Wie BANKS graag nog eens aan het werk ziet: er is een concert aangekondigd in het Koninklijk Circus in Brussel.

27. Sharon Van Etten – No One’s Easy To Love

De liefde, dus. Sharon Van Etten weet al langer: iedereen heeft zijn kleine kantjes en de liefde is nooit alleen maar makkelijk. No One’s Easy To Love is één van de mooiste nummers van op haar album ‘Remind Me Tomorrow’ dat in de eerste weken van dit jaar uitkwam. Het nummer doet nu dienst als nieuwe single.

28. Sarasara feat. Peter Doherty – Tinkertoy

Sarasara, we hadden er nog nooit van gehoord tot ze deze samenwerking met Peter Doherty online gooide. Op 5 juli brengt Sarasara haar tweede album uit en daarop zal dus ook deze bezwerende track Tinkertoy staan. De zangeres vertelt zelf over haar ervaring met Peter: “I’m not sure I can explain what happened with this song. Peter and I were talking about doing something together for a while. One evening, he knocked on my studio door, we had a lovely time and wrote Tinkertoy, then he said I was “a Siren” and he ran away.”

Peter zelf haalt zijn Libertines weer van stal. In november komt hij met zijn band naar Koninklijk Circus.

29. Shura – Religion (U Can Lay Your Hands On Me)

Jonge, veelbelovende zangeressen: er zijn er weer veel dezer dagen. Shura kennen we allemaal nog van haar samenwerking met Mura Masa, maar ook zelf weet ze muzikaal haar mannetje te staan. De nieuwe single is een heerlijk sexy oorwurm en de voorloper van haar tweede album ‘Forevher’, met bedoelde typfout. Ook zij speelt dit najaar in ons land, op 13 november in de Orangerie van de Botanique.

30. Róisín Murphy – Incapable

Róisín Murphy – ooit de frontvrouw van Moloko – doet al een paar jaar niet meer aan albums. Ze brengt nog wel muziek uit, maar doet dat op haar eigen voorwaarden en op haar eigen geprefereerde manier. Incapable is haar vijfde single sinds 2018 en het is een discostamper geworden van meer dan acht minuten waarin de centrale figuur zich afvraagt of alles wel goed met haar is, omdat ze nog nooit een gebroken hart heeft gehad. Wie haar live wil zien vindt Róisín Murphy op 31 augustus in Amsterdam.

31. Madonna – Dark Ballet

Haar passage op het Eurovisiesongfestival mag dan fel bekritiseerd geweest zijn, Madonna zelf was heel erg blij met hoe alles daar verlopen is. We weten allemaal dat Madonna nooit de beste live zangeres geweest is en daarom is het vaak leuker om naar haar te luisteren op plaat. Met ‘Madame X’ heeft ze haar beste plaat sinds veertiende album uit en haar beste in bijna vijftien jaar. Dark Ballet is de nieuwe single.

32. Richard Hawley – Alone

Twee minuten en 47 seconden, meer heeft Richard Hawley niet nodig om zijn gevoel van eenzaamheid uit te drukken. Op zijn nieuwe album ‘Further’ zijn alle songs zo gebald en toch heeft de zanger niets aan zeggenschap in moeten boeten. Straf!

33. Stef Kamil Carlens – Making Butter, Making Bread

Ja, het waren er allicht heel wat: kijkers van Liefde Voor Muziek die net als Bart Kaëll nog nooit echt van Stef Kamil Carlens hadden gehoord. Wat er ook van zij, Stef Kamil heeft een uitstekende beurt gemaakt in het programma. De vraag is of hij er ook nieuwe fans aan overgehouden heeft. Dat kan hij testen met Making Butter, Making Bread, zijn eerste wapengeit sinds de uitzending van het programma. Het is de voorloper van ‘Making Sense Of’, het tweede soloalbum van Stef Kamil dat op 20 september verschijnt. De data van de tournee zijn hier na te kijken.

34. Noel Gallagher’s High Flying Birds – Sail On

Sinds Noel Gallagher Oasis de rug toegekeerd heeft – iets dat steeds meer definitieve vormen begint aan te nemen – heeft hij met zijn sound geëxperimenteerd. Op de laatste ep ‘Black Star Dancing’ maakt hij zowel een uitstapje naar de disco als, op deze nieuwe single Sail On, naar iets countryachtigs. Wij zijn fan van deze tweede.

35. Liam Gallagher – Shockwave

Wat Noel ook doet, het zal ‘m vast alleen maar hoongelach van zijn broer Liam opleveren. Die blijft na het opdoeken van Oasis immers zweren bij de Oasis-achtige gitaarrock. Het nieuwe nummer komt samen met de nieuwe documentaire Liam Gallagher: As It Was, een film die ook voor ruzie zorgde tussen de broers omdat Noel het Liam verbood om songs van Oasis te gebruiken voor de film.

36. METZ – Dry Up

Liam Gallagher is tot nu toe de uitzondering in deze lijst, maar een mens zou zich durven afvragen of er nog wel gerockt wordt in deze tijden. Daar kunnen we alleen maar volmondig “ja” op antwoorden, want er zijn ook nog steeds bands als METZ. Dit is een oud b-kantje, dat ‘Automat’ (release: 12 juli) vooraf gaat: een collectie van non-album singles, b-kantjes en andere zeldzaamheden. Als elk b-kantje zo fucking goed zou zijn: we zouden in een mooie wereld leven.

37. Miles Kane – Can You See Me Now

“Ik wilde het gewoon uitbrengen”, zei Miles Kane op Pinkpop over deze track. De nieuwe single arriveert ongeveer een jaar na het album ‘Coup De Grace’ en gaat volgens de zanger over zelfverzekerdheid.

38. Mannequin Pussy – Cream

Mannequin Pussy worden zo stilaan vaste klanten in deze lijst. Van de drie hier gedropte singles is dit de kortste en de hardste. Het bijhorende album ‘Patience’ is uit sinds 21 juni: tip van het huis.

39. The Raconteurs – Bored And Razed

Nog meer gitaren zijn te horen op ‘Help Us Stranger’, het eerste album van The Raconteurs in elf jaar. Het stelt – net als hun fantastische optreden onlangs in Cirque Royal – niet teleur. De openingstrack van dat album is het laatste nummer dat wat extra aandacht krijgt toebedeeld.

40. Black Pumas – OCT33

Nog vaste klanten in de lijst zijn Black Pumas, nochtans hebben ze nu pas hun debuutalbum uitgebracht. Zanger Eric Burton en gitarist Adrian Quesada zijn jaren op tournee geweest en hebben dan pas hun debuut uitgebracht. De groep wordt aangeraden voor fans van Alabama Shakes, Charles Bradle en The Black Keys en het allerbeste nieuws is nog dat ze op 15 november een concert spelen in AB Club.

41. Manu Chao – Bloody Bloody Border

De wereld is zo’n boeltje tegenwoordig dat je elke maand wel een hoofdstukje “politiek getinte songs” kan maken. Deze maand is die van Manu Chao de meest expliciete. “Let the people come and go/we want freedom to cross”: veel duidelijker kan het niet meer.

Bloody Bloody Border zal samen met Roadies Blues, en een herwerking van de titeltrack terug te vinden zijn op het 21 jaar oude ‘Clandestino’, die op 30 augustus uitkomt.

42. Gary Clark Jr. – Got To Get Up

Op zijn nieuwe album ‘This Land’ durft ook Gary Clark Jr. al eens politiek uit de hoek komen, al is het enkel in de titeltrack erg expliciet. In de nieuwe van een video voorziene single Got To Get Up specifieert hij zijn standpunt niet – daarvoor is er te weinig tekst – maar de funk zit duidelijk wel in het nummer.

43. Prohets Of Rage – Made With Hate

Prophets Of Rage hebben ook een nieuwe single gedropt, allicht als nieuwigheidje voor tijdens de festivals. Deze keer neigt de groep voor het eerst meer naar Public Enemy dan naar Rage Against The Machine. Op het eerste gehoor klinkt het mager, maar na meerdere luisterbeurten ben je toch weer mee in de revolte die de band wil prediken. Ze laten je proeven van hun kwaadheid op Pukkelpop deze zomer.

44. Ziggy Marley feat. SamuiLL Kalonji – World Revolution

En ook Ziggy Marley wil het helemaal anders aanpakken, maar hij gelooft wel in de aankomende generatie. Tenminste toch nog iemand.

45. The Family Daptone – Hey Brother (Do Unto Others)

Het New Yorkse soullabel Daptone viert hun 100e singlerelease met een speciale track waarop zowat al hun grote namen te horen zijn. Dan hebben we het bijvoorbeeld over Lee Fields, maar ook over de helaas allebei al overleden Charles Bradley en Sharon Jones. Luister en geniet.

46. The Free Nationals, Mac Miller & Kali Uchis – Time

Ook op deze track is ons veel te vroeg ontvallen talent te horen. Het is de eerste opname van Mac Miller die na zijn dood naar buiten wordt gebracht. Het betreft een opname van mei vorig jaar die hij maakte met Kali Uchis voor de plaat van The Free Nationals, de begeleidingsband van Anderson .Paak die nu even voor zichzelf werken. Die volledige plaat zou nog ergens dit jaar moeten uitkomen.

47. Blood Orange feat. Diddy & Tei Shi – Hope

De Diddy die hier genoemd wordt is wel degelijk P. Diddy oftewel Puff Daddy. Hij verzorgt een gastrol op de nieuwe single van Blood Orange die het heeft over de angst om verliefd te worden in een zwoele en jazzy track. Het mooiste aan het nummer is de interlude waarin het klinkt: “You give me that hope that, um/I’ll love again/Maybe one day I’ll get over my fears and I’ll receive.”

48. Brittany Howard – History Repeats

Hoe zou het zijn met Alabama Shakes? Wel, hun frontvrouw heeft even op de pauzeknop geduwd om een soloplaat uit te brengen. Op 20 september zal ‘Jaime’ verschijnen, dat was ook de naam van de zus van de Brittany Howard. Die zus overleed aan kanker toen Brittany nog een tiener was. Het schrijven van de plaat was voor Howard een vorm van therapie en genezingsproces en ‘Jaime’ is zowel een soort van in memoriam als een introspectieve plaat die over haar eigen leven gaat. Heel benieuwd!

49. Spoon – No Bullets Spent

Spoon blikt dan weer even terug. Op 26 juli verschijnt er een Best Of van de band met daarop ook één nieuw nummer: No Bullets Spent.

50. The Parlor Mob – Someday

Tussen 2005 en 2011 bracht The Parlor Mob drie platen uit. Daarna volgde nog een ep en een pauze die pas in 2015 doorbroken werd met een ep. Sindsdien blijft het wachten op een album, ook al heeft de band het afgelopen jaar al wel vier singles uitgebracht.

51. Arno – Santeboutique

Arno heeft zijn volgende album al wel aangekondigd. Het wordt zijn 21e album (!) en het zal eind september verschijnen. Het vinnige Santeboutique is daarvan de titeltrack. En Arno zou Arno niet zijn als hij ook na zijn 70e gewoon doorgaat met optreden en spelen. Die aangekondigde optredens zijn trouwens een groot succes: Na uitverkochte zalen op 23 en 24 januari heeft AB een derde datum in verkoop gezet, voor 25 januari.

52. Fontaines D.C. – Sha Sha Sha

Er mag dan wel D.C. in hun groepsnaam staan, maar de heren van Fontaines D.C. komen uit Ierland. We kunnen er niet aan doen, maar de manier van zingen van Grian Chatten doet ons denken aan Arno bij T.C. Matic. En dat is goed nieuws.

53. Blu Samu – Clumsy Queen

Ze geldt nu al een paar jaar als één van de beloftes binnen Brussel en single na single blijft ze bewijzen waarom. Op Clumsy Queen heeft ze het over één ding: dat ze toch een beetje sociaal awkward is. Vinden wij net leuk!

54. MEROL feat. Bokoesam – Geen Reet

Nadat MEROL er expliciet er vroeg om gebeft te worden in haar vorige single bezingt ze nu het feit dat ze geen reet heeft “en het boeit me geen reet.” De teksten van MEROL zijn grappig én maken een statement en de muziek klinkt Ertebrekers-achtig: topcombinatie. Wie meer wil horen kan op vrijdag 22 november naar De Roma.

55. K1D – No Such Thing

No Such Thing is de single die de aandacht moet vestigen op de nieuwe ep ‘LONELY HOUR(S)’. Dat is volgens de rappers van bij ons een ep over eenzaamheid en het stigma dat daar nog altijd om heen hangt. “De meeste van mijn creatieve ideeën komen uit momenten waarop ik alleen ben: ’s nachts bijvoorbeeld, dan valt alle drukte weg. Dat is de positieve kant van eenzaamheid, de ruis is uitgeschakeld en er is meer ruimte om te denken. Deze EP gaat niet woord voor woord over eenzaam zijn, maar komt uit een eenzame plek en bevat zowel het positieve als het negatieve dat daaruit voort komt.”

56. TaxiWars – Sharp Practice

Tom Barman is net Europa rond getoerd met dEUS en speelt ‘The Ideal Crash’ deze zomer ook nog op een aantal festivals, maar ondertussen wordt ook zijn jazzproject TaxiWars weer in stelling gebracht. Het derde album ‘Artificial Horizon’ verschijnt op 6 september, belooft opvallend funky te worden en wordt aan het publiek voorgesteld in AB op 10 november.

57. Chrissie Hynde & The Valve Bone Woe Ensemble – Caroline, No

Caroline, No was in 1966 de eerste solosingle van het Beach Boys-genie Brian Wilson. Het verscheen opnieuw als de afsluitende track op de überklassieker ‘Pet Sounds’ van The Beach Boys. Het is ook dat nummer dat Chrissie Hynde van The Pretenders heeft uitgekozen om ons warm te maken voor de coverplaat die op 6 september verschijnt, ‘The Valve Bone Woe’. Het werkt.

58. Mathieu Koss & Aloe Blacc – Never Growing Up

En om deze lijvige playlis af te sluiten nog even een persoonlijk statement: fuck opgroeien. “We maybe getting older/ but we ain’t never growing up.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  684.256
 • Aantal
  doden
  20.572