Dit zijn de 9 steden ter wereld met de grootste ‘hipster’-factor

Vegan-vriendelijk is het minimum? Jouw ideale winkel is een onontdekte vintage-parel? Je kleerkast is vijftig procent tweedehands? ’t Is duidelijk: je bent ’n hipster. Maar waar gaan hipsters op vakantie? Naar hipster-friendly steden natuurlijk: hier zijn de negen plekken die je volgens ons moet gezien hebben, de hipste plekken ter wereld, eigenlijk. 

Geloof het of niet: er is zoiets als een international Hipster Index, een zeer ironische en goedbebaarde index die de plekken rangschikt die het meest hipster-vriendelijk zijn. Denk aan vegan eetplekjes, Instagram-vriendelijk weer en tsjokvol met ervaringen voor met je vrienden te delen. MoveHub vergeleek 446 steden en stelde een top vijftig op: hier zijn de bovenste negen!

9. Helsinki, Finland: 6,7/10

iStock

De hoofdstad van Finland telt maar liefst 80 coffeeshops en 42 vintageboetiekjes per 100.000 inwoners. Volgens ons ga je best op zoek tijdens het ultieme hipstermoment van het jaar: in april. Pak dus snel je koffers, want dan vindt het Helsinki-koffiefestival plaats.

8. Orlando, Florida, Verenigde Staten: 6,82/10

iStock
Uiteraard wil je, als je in Orlando bent, The Wizarding World of Harry Potter gaan bezoeken. Wij zouden dat ook doen. Maar daarnaast zit Orlando ook vol hipsterkapitaal: veganrestaurants en tatttoo-salons op elke hoek en in elke straat. Vergeet niet van het weer te genieten!

7. Miami, Florida, Verenigde Staten: 6,83/10

iStock

Op vier uurtjes rijden van Orlando, kunnen de hipsters die niet aan avocado, maar aan shopping denken, hun hartje ophalen. In maar liefst 215 vintage-winkels. Move over, H&M, wij gaan shoppen in de Sunshine State.

6. Fort Lauderdale, Florida, Verenigde Staten: 6,85/10

iStock

Zijn er redenen om niet naar Florida te verhuizen? Niet volgens de hipsterindex. In Fort Lauderdale, ook wel eens het Venetië van de Verenigde Staten genoemd, kan je deftige koffie drinken, met een bio-pateeke erbij en zicht op één van de mooiste steden in Noord-Amerika.

5. Lissabon, Portugal: 6,94/10

iStock

Voor budgetvriendelijk reizen (héél hipster van je) en het ontdekken van Europese hotspots (nog hipsterpunten) moet je in Lissabon zijn. De zonovergoten Europese hoofdstad Lissabon heeft genoeg vegan-eetplekken om een indegestie te krijgen én je kan er heerlijk langs tweedehandswinkeltjes flaneren. Wij zijn weg.

4. Seattle, Washington, Verenigde Staten 7/10

iStock
Zijn wij de enige die bij Seattle spontaan aan Grey’s Anatomy denken? Waarschijnlijk niet, maar wist je ook dat de dokters in Seattle-Grace koffie drinken uit één van de meer dan 808 koffiebars in de noordelijke stad? Het mag ook wel, het kan er verdomd koud zijn: neem dus je warmste knitwear mee!

3. Salt Lake City, Utah, Verenigde Staten: 7,85/10

iStock

Salt-Lake City is zowat de hoofdstad van de mormoonse gemeenschap, geen wonder dat het een paradijs is voor afvalligen die willen rebelleren met een tattoo. Aan ons moet je het niet vragen, maar volgens de hipsterindex is het de place-to-be voor nieuwe inkt op je lijf.

2. Portland, Oregon, Verenigde Staten: 8,16/10

iStock

Met een indrukwekkende score van 18 toegewijde restaurants per 100.000 inwoners kunnen we Portland echt wel de vegan-hemel noemen. Er is zelfs een klein vegan shoppingcentrum: vegan schoenen, vegan kleren en vegan eten, uiteraard.

1. Brighton, Verenigd Koninkrijk: 8,16/10

iStock

Voor we in tranen uitbarsten omdat deze lijst ons vooral veel dure vliegtuigtickets doet aanschaffen: Brighton, in Zuid-Engeland, ligt op een dikke 300 kilometer van Brussel. Je kan er 9 platenwinkels vinden (héél veel voor zo’n klein stadje) en 125 koffieshops per 100.00 inwoners. Voeg er ook nog eens de 37 restaurants, de holebi-vriendelijke reputatie en de nostalgische Brighton Pier aan toe en je weet meteen waar wij ons bevinden deze zomervakantie. Ciao!

Meer
Lees meer...