Left Right
scrollTop top

Dit zijn de best betaalde modellen ter wereld met een nieuwe nummer één


Dit zijn de best betaalde modellen ter wereld met een nieuwe nummer één

Gisele Bündchen staat na 15 jaar niet meer als eerste in de lijst van ‘best betaalde model ter wereld’. Haar eerste plaats moest ze afgeven aan het Amerikaanse model Kendall Jenner.

In de Forbeslijst van best betaalde modellen staat Kendall Jenner te schitteren op de eerste plaats. Kendall, halfzus van Kim Kardashian, stond in 2015 nog maar op de 15de plaats. Aangezien haar inkomsten verdubbeld zijn tot 22 miljoen dollar (zo’n 18,7 miljoen euro) heeft ze zichzelf naar de eerste plaats gewerkt.

Op de catwalk werkt ze samen met grote namen zoals Estée Lauder, La Perla en Adidas. Een groot deel van haar inkomsten komt ook binnen dankzij haar 85 miljoen volgers op Instagram. Zij leverden haar belangrijke publiciteitsopdrachten op.

Ciao eerste plaats

Gisele Bündchen mag na 15 jaar van de eerste plaats doorschuiven naar de tweede plaats. De 37-jarige Braziliaanse verdiende tussen juli 2016 en juni 2017 nog ‘maar’ 17,5 miljoen dollar (14,9 miljoen euro). Dat is zo’n 43 procent minder dan vorig jaar, toen ze nog 30,5 miljoen dollar kreeg op haar bankrekening.

Plussizemodel

Verder op de lijst staat ook Ashley Graham gerangschikt. Dankzij haar staat er voor het eerst een ‘plussizemodel’ in de lijst. Met een maatje 44 verdiende zij in dezelfde periode zo’n 5,5 miljoen dollar (4,7 miljoen euro). Het bedrag heeft zij voornamelijk te danken aan campagnes voor Addition Elle, Dressbarn, Lane Bryant en H&M.

De top 10 van best betaalde model

 1. Kendall Jenner – 22 miljoen dollar
 2. Gisele Bündchen – 17,5 miljoen dollar
 3. Chrissy Teigen – 13,5 miljoen dollar
 4. Adriana Lima – 10,5 miljoen dollar
 5. Gigi Hadid – 9, 5 miljoen dollar
 6. Rosie Huntington-Whiteley – 9,5 miljoen dollar
 7. Karlie Kloss – 9 miljoen dollar
 8. Liu Wen – 6,5 miljoen dollar
 9. Bella Hadid – 6 miljoen dollar
 10. Ashley Graham – 5,5 miljoen dollar
Instagram Kendall Jenner

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  677.209
 • Aantal
  doden
  20.396