Dit zijn de beste bestemmingen voor werken op afstand

HR-platform Remote heeft opnieuw een lijst gedeeld met daarop de 100 beste bestemmingen voor remote werken. Die lijst werd voor het eerst gepubliceerd in 2021 en kreeg nu dus een update. Dat komt omdat het fenomeen nog verder is gegroeid en bij heel wat bedrijven en werkgevers is opgenomen in de dagelijkse werking.

Sinds de coronacrisis hebben heel wat bedrijven zichzelf heruitgevonden. Zo zijn er heel wat jobs waarbij het niet langer nodig is om elke dag aanwezig te zijn op kantoor en zijn er zelfs heel wat digital nomads bijgekomen. Zij reizen terwijl ze gewoon aan het werk zijn.

Voor hen is de nieuwe lijst van beste steden voor remote werk dus handig. Die is gebaseerd op een grondige analyse van factoren zoals levenskwaliteit, veiligheid, internet, economie en transport.

België stijgt

In de nieuwe editie van de ranglijst is België gestegen ten opzichte van de vorige editie uit 2021. Brussel, voorheen op plek 99, is geklommen naar plek 72. Deze stijging wordt voornamelijk gedragen door meer positieve scores op het gebied van aantrekkelijkheid, levenskwaliteit en veiligheid, waar België beter scoort dan drie jaar geleden. De levenskosten zorgen er dan wel weer voor dat we slechter scoren dan onze buurlanden.

Nederland ziet dan weer een lagere notering vanwege tekortkomingen op het gebied van kosten en inflatie. De hoofdstad Amsterdam daalt daarbij van plaats 22 naar 28. Duitsland boekt dan weer vooruitgang, want daar stijgt Berlijn naar een elfde plek. Zij doen het goed op het gebied van inflatie.

Top 10

In de top 10 zijn dan weer vijf Europese steden in vijf verschillende landen terug te vinden. De grote winnaar daarbij is Madrid (Spanje) op de eerste plek, gevolgd door Madeira (Portugal) op de tweede plaats, Parijs (Frankrijk) op de zesde plek, Stockholm (Zweden) op de negende plaats en Reykjavík (IJsland) op de tiende plek.

De rest van de top 10 wordt verdeeld over de hele wereld. Zo sluit Toronto (Canada) de top 3 af en is Auckland (Nieuw-Zeeland) te vinden op de vierde plek, gevolgd door Tokio (Japan) op de vijfde plaats. De eerste Amerikaanse stad is Portland op de zevende plek. Ook Taipei (Taiwan) verzekert zich met een achtste plaats van de top 10.

De top 10 bestemmingen voor remote werk zijn:  

  1. Madrid (Spanje)
  2. Madeira (Portugal)
  3. Toronto (Canada)
  4. Auckland (Nieuw-Zeeland)
  5. Tokio (Japan)
  6. Parijs (Frankrijk)
  7. Portland (Verenigde Staten) 
  8. Taipei (Taiwan)
  9. Stockholm (Zweden)
  10. Reykjavík (IJsland)

De volledige lijst is te vinden via deze link.

Meer
Lees meer...