Left Right
scrollTop top

Dit zijn de beste uitvindingen van 2017


Dit zijn de beste uitvindingen van 2017

Het magazine TIME heeft naar jaarlijkse gewoonte weer de beste uitvindingen van het afgelopen jaar opgelijst. In hun lijstje prijken onder andere de iPhone X en een mok die je koffie op de perfecte temperatuur houdt.

iPhone X

epa
Apple’s nieuwste paradepaardje is nog maar net uit, maar haalt de lijst van TIME weergaloos. Volgens het magazine is de iPhone X “een nog slimmere smartphone”.

Nike Pro Hijab

Nike
Een heel andere uitvinding die de lijst haalt, is de hoofddoek voor sporters van Nike. Het bedrijf maakte de hijab samen met gewichtheffer Amna Al Haddad en is gemaakt uit een lichte, ademende stof. De uitvinding heeft een grote symbolische waarde, omdat het ‘bewijst’ wat moslimvrouwen allemaal kunnen zijn, zo schrijft TIME.

Tesla Model 3

epa
Elektrisch rijden, dat is de toekomst. Volgens TIME zou door de Tesla Model 3 elektrisch rijden wel eens helemaal mainstream kunnen worden. Het bedrijf heeft alvast moeite met het bijhouden van de bestellingen die binnenkomen.

Een draagbare borstboedingspomp

Willow Pump
Melk afkolven zonder dat je vast hangt aan een reeks buisjes, flesjes en luide machines? Yes please! De Willow Pomp is dé uitvinding voor jonge mama’s. Het toestel is klein genoeg om onder je kleren te passen en omdat het draadloos is, kan je ook nog perfect andere dingen doen terwijl je melk afkolft.

Mok voor perfecte koffie

Ember
Wie vaak koffie drinkt, kent het probleem: je hebt zo’n zin in koffie dat je je al snel verbrandt bij de eerste slok die je neemt. Of je vergeet de tas koffie die op je bureau staat en eenmaal je er terug aan denkt, heb je koude koffie, bah. Daarom is er nu de Ember Mug. De uitvinder, Clay Alexander, heeft een stalen mok uitgevonden die je koffie perfect op temperatuur houdt. Via een app kun je de temperatuur van je koffie instellen en via de keramische bekleding van de mok, blijft je koffie perfect op die temperatuur.

Spinner Fidget

epa
Ja, zelfs dit compleet nutteloos stukje speelgoed heeft de lijst van TIME gehaald. Het is ook meteen de goedkoopste uitvinding die op de lijst staat. De reden waarom het speelgoed zo’n goeie uitvinding is, is simpel volgens TIME: ze zijn overal aanwezig en iederéén spint ermee. Marketing van de bovenste plank.

De volledige lijst van TIME kan je hier terugvinden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…