Left Right
scrollTop top

Dit zijn de eerste beelden van Harry, Albus en Ginny Potter in ‘Harry Potter and the Cursed Child’


Dit zijn de eerste beelden van Harry, Albus en Ginny Potter in ‘Harry Potter and the Cursed Child’

We weten eindelijk wie Harry, Ginny en hun zoon Albus Potter gaan spelen in het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child. Na maandenlange repetities, zijn hier – een week voor de eerste previews – eindelijk de eerste beelden van de acteurs in kostuum. J.K. Rowling is alvast blij met de keuze van de acteurs. Wij stellen ze hier aan jullie voor.

Een week voor de eerste previews van het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child krijgen we ein-de-lijk beelden te zien van de acteurs die Harry, Ginny en hun zoon Albus Potter spelen. Tenminste, het is de eerste keer dat we hen in kostuum zien. Harry Potter wordt gespeeld door Jamie Parker, een keuze waar Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling blij mee is, dat vertelt ze aan Harry Potter-fansite Pottermore: “Hij is nu simpelweg Harry. Het is zelfs een opluchting om hem te zien spelen, want hij doet het zo goed.”

Ginny Potter wordt gespeeld door Poppy Miller en Sam Clemmett speelt Albus Severus Potter. En deze foto’s zijn veel meer dan alleen maar een voorstelling van de personages, want het is de eerste keer dat we Jamie zien met het legendarische litteken, de eerste keer dat we hen samen zien als een gezin en de eerste keer dat we de acteurs aan het woord horen over hun personage. Wij stellen ze hier aan jullie voor:

1. Jamie Parker aka Harry Potter

Het is een beetje gek om Harry Potter te zien zonder zijn gewaad van Zweinstein, maar Harry is een grown-up nu, en daar hoort ‘volwassen’ kledij bij. “Hij draagt een kostuum omdat hij een ambtenaar van het ministerie is, maar hij is niet enkel een vent in een pak, dat zou te anoniem zijn”, vertelt acteur Jamie Parker aan Harry Potter-fansite Pottermore. “En het klinkt misschien raar, maar we hebben heel wat verschillende soorten kostuums bekeken, want je hebt kostuums en kostuums, maar bij heel wat hadden we zoiets van ‘mmm, dat is het niet’.”

De keuze viel uiteindelijk op dit kostuum omdat “we willen dat mensen Harry onmiddellijk herkennen als ze hem zien, zodat ze ook het gevoel hebben dat het verhaal veilig is in onze handen en dat we die verantwoordelijkheid serieus nemen.”

Ook het litteken en de legendarische bril spelen natuurlijk een belangrijke rol, die Parker naar waarde weet te schatten. “Ze zijn gewoon iconisch. Dit zijn verhalen waar mensen hun hele leven mee geleefd hebben, ze zijn ermee opgegroeid en nu ze volwassen zijn genieten ze er opnieuw van. Ik ben ook zo iemand. Op één of andere manier heb je niet meer nodig dan het litteken en de bril om eraan te beginnen, want ‘daar zijn ze’ – ik weet niet goed hoe ik het moet zeggen – maar het is tegelijk ook superspannend en ik kan niet wachten om het aan mensen te tonen.”

“Het is een uniek gebeuren omdat je zeven boeken achter dit verhaal zitten, dus we vonden het het heel belangrijk dat het meteen goed zit als je Harry voor het eerst te zien krijgt.” Daarin zijn ze keigoed geslaagd, als je het ons vraagt.

2. Poppy Miller aka Ginny Potter

En hoe geniaal is de casting van Poppy Miller als Ginny Potter? Ook Miller zelf is er enorm blij mee, vertelt ze aan Pottermore: “Ik heb echt een fantastisch kapsel en, omdat het Ginny’s haar is, is het uiteraard rood en vrij sluik.” En dat is niet het enige waar ze blij mee is, want: “Ik ga ook een prachtige, handgebreide trui dragen. Ik stel het mij voor als een smaakvolle Pygmy Puff (Ukkepulk in het Nederlands).”

Ook J.K. Rowling is blij met Poppy Miller, heel blij zelfs: “Ik denk dat heel wat mensen Poppy’s versie van Ginny als moeder zouden willen hebben. Ze is lief én cool, precies zoals ik me haar voorgesteld had.”

3. Sam Clemmett speelt Albus Severus Potter

Aha, dan toch een uniform van Zweinstein. Acteur Sam Clemmett vertelt aan Pottermore dat hij zeker is dat de kledij van Albus afgedragen stukken zijn van zijn oudere broer. “Dit is wat Albus draagt in het begin van de show”, legt Sam uit. “Ik heb het idee dat hij de afgedragen stukken van James – zijn oudere broer – draagt. Dus ik wou dat hij zich redelijk oncomfortabel voelde én toch met die kledij kon spelen.”

En we weten al dat J.K. Rowling niet van spoilen houdt, maar ze herinnert ons er voor de zekerheid toch nog even aan: “Ik zou veel kunnen zeggen over Sam aka Albus, maar dat zou ons in spoiler-gebied doen belanden dus ik zal het erbij houden dat ze geen betere acteur hadden kunnen casten dan Clemmett.”

En de verrassingen gelden trouwens niet alleen voor ons, ook de acteurs zelf worden nog regelmatig verrast door de producers van The Cursed Child. “We kijken er enorm naar uit om het toneelstuk met alle kijkers te delen”, vertelt Poppy Miller. “Wij zien ook nog elke dag nieuwe dingen die andere mensen voor het eerst op het podium doen en dat maakt ons helemaal zot van opwinding. Laat maar komen die show!”

Dat hadden we zelf niet beter kunnen zeggen. En in afwachting van het echte toneelstuk, zullen er binnenkort nog meer foto’s vrijgegeven worden. Stay tuned! 😉


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  136.069.313
 • Aantal
  doden
  2.937.292
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  939.309
 • Aantal
  doden
  23.636