Dit zijn de films en tv-series waar we het meest naar keken in 2018. Illegaal dan toch

Dit zijn de films en tv-series waar we het meest naar keken in 2018. Illegaal dan toch

Niet echt een verrassing, maar ‘Avengers: Infinity War’ was in 2018 de meest gedownloade film uit illegale bron. Bij de tv-reeksen is ‘Game of Thrones’, euh, onttroond: voor het eerst in zeven jaar staat de serie niet op de eerste plek. Het is overigens opvallend hoe het illegaal kijkgedrag in ons land strookt met het wereldwijde.

Bij de meest illegaal bekeken films is het eigenlijk al superhelden wat de klok slaat. Avengers: Infinity War wordt gevolgd door Deadpool 2.

Jurrassic World: Fallen Kingdom staat op de derde plaats. De vorig jaar uitgebrachte Thor: Ragnarok staat op vier en deed het beter dan Black Panther (op vijf dus) en Justice League (ook uit 2017, zesde plaats). Op zeven staat Jumanji (ook 2017), op acht Rampage, op negen Ready Player One en op tien vinden we Maze Runner: The Death Cure (ook van vorig jaar).

Als we alleen kijken naar de films die dit jaar verschenen, dan horen ook Ant-Man and The Wasp, Tomb Raider, Pacific Rim Uprising, Mission Impossible – Fallout; Skyscraper en The Meg bij de 10 meest illegaal gestreamde en gedownloade films.

Reeksen

Qua tv-reeksen was The Big Bang Theory uiteindelijk wereldwijd de meest gepirateerde serie, op de voet gevolgd door The Walking Dead. Op drie staat Supernatural. Game of Thrones tuimelt naar de vierde plaats. Daarna, in volgorde: The Flash, Arrow, Lucifer, Vikings, Grey’s Anatomy en Suits.

Als we kijken naar de nieuwe series van 2018, dan is Black Lightning de nummer één, gevolgd door The Resident, 9-1-1, Counterpart, Krypton, Castle Rock, Titans, The Terror, Cloak & Dagger en Sharp Objects.

One shade of Belgium

Het is opvallend hoe het illegaal kijkgedrag in ons land strookt met het wereldwijde: bij de films zijn de tien meest illegaal bekeken exact dezelfde. Van de films die in 2018 uitkwamen is er maar eentje die verschilt: Fifty Shades Free staat in ons land wél in de top 10.

Gesponsorde artikelen