Dit zijn volgens Lonely Planet de beste bestemmingen voor 2019

Dit zijn volgens Lonely Planet de beste bestemmingen voor 2019

Elk jaar brengt Lonely Planet een lijst uit met bestemmingen die je moet zien. En ook dit jaar staan er weer opvallende bestemmingen op het lijstje. Haal je planners dus maar boven, want dit is waar je in 2019 moet zijn. 

Landen

De belangrijkste lijst is natuurlijk die met de landen die je volgens Lonely Planet moet bezoeken in 2019. Op deze lijst staan heel wat exotische bestemmingen, maar ook twee landen die een pak dichter bij de deur liggen.

10. Belize

iStock

Op de tiende plaats staat Belize, een land in Centraal-Amerika. Belize is een klein land aan de Caribische zee en grenst aan Guatemala en Mexico. Hoewel de natuur en het klimaat er ideaal zijn voor een exotische reis, vinden weinig toeristen hun weg naar Belize, maar daar zou wel eens snel verandering in kunnen komen. Daarom tipt Lonely Planet het nu als locatie die je moet bezoeken in 2019, voor de grote invasie aan toeristen er neerstrijkt.

In Belize zijn heel wat grotten te vinden, maar het meest opmerkelijke is ongetwijfeld de Great Blue Hole, een perfect cirkelvormige onderwatergrot. De diameter van de grot is 300 meter en hij is 124 meter diep. De place to be voor duikers die het graag al eens wat avontuurlijker hebben.

9. Sao Tomé en Principe

www.amcharts.com
iStock

Sao Tomé en Principe is een eilandengroep in de Golf van Guinee. De kans is groot dat je nog nooit van dit land gehoord hebt en dat is niet zo vreemd. Sao Tomé en Principe is namelijk op de Seychellen na het kleinste land van Afrika. Het is een vulkanisch eiland met prachtige uitzichten en een indrukwekkende natuur.

Sao Tomé en Principe heeft heel wat te bieden, zo zijn er tropische witte stranden, met helderblauw water en palmbomen. Maar er zijn dus ook bergen en vulkanen die je kan beklimmen. Omdat het zo klein en onbekend is, word je nergens overrompeld door de andere toeristen en is de natuur er nog echt ongebreideld. Het meest indrukwekkende is ongetwijfeld de Pico Cão Grande, een vulkanische plug die maar liefst 300 meter boven het landschap uittorent.

8. Wit-Rusland

www.amcharts.com
iStock

Minder exotisch, maar daardoor niet minder de moeite: Wit-Rusland. Lonely Planet raadt niet alleen hoofdstad Minsk aan, die tegenwoordig steeds hipper wordt, maar ziet ook in het volledige land veel mogelijkheden voor wie al eens graag naar een alternatieve vakantiebestemming afreist.

Zo beschikt het Oost-Europese land over indrukwekkende natuurparken, maar zijn de steden traditioneel en is de Russische invloed nooit ver weg.

7. Indonesië

www.amcharts.com
iStock

Indonesië is natuurlijk al lang geen verborgen parel meer. Elke zichzelf respecterende backpacker heeft het land al eens bezocht of het staat toch op z’n minst op hun to-dolijstje. En da’s niet zomaar, Indonesië is een eilandengroep die bestaat uit meer dan 17.000 eilanden, waarbij je dus nooit uitgekeken raakt.

De natuur is adembenemend, maar ook op cultureel vlak heeft Indonesië heel wat te bieden. Denk maar aan de ontelbaar vele tempels die er te vinden zijn. Ondanks de populariteit van Indonesië, kan je er toch nog steeds het gevoel van pure rust ervaren op de kleinere eilanden.

6. Jordanië

iStock
iStock

Op de zesde plaats staat opnieuw een land dat wel iets bekender is, maar toch nog niet overrompeld wordt door toeristen: Jordanië. De bekendste bezienswaardigheid is zonder twijfel de Al Khazneh in Petra. Deze indrukwekkende graftempel werd uitgehouwen uit een zandrots.

Maar er is in het volledige land nog veel meer schoonheid te vinden. Zo raadt Lonely Planet je een wandeltocht aan. Deze tocht van 650 kilometer, brengt je langs het mooiste wat Jordanië te bieden heeft. In totaal ben je 36 dagen onderweg (42 wanneer je rustpauzes houdt) maar het zou de reis van je leven zijn. Want hoewel het een woestijnachtig gebied is, is er in Jordanië ook heel wat water te vinden, wat zich uit in felblauwe baaien en prachtige watervallen. Het overwegen waard dus.

5. Kirgizië

www.amcharts.com
iStock

Nog zo’n land waar je misschien nog nooit van gehoord hebt, is Kirgizië. Kirgizië is een land in Centraal-Azië en is een echte onontdekte parel. Het land wordt gekenmerkt door berglandschappen, waar de dieren nog in het wild rondlopen.

Kirgizië is dan ook hét land bij uitstek voor wie op reis graag geniet van de ongerepte natuur en zich niet laat afschrikken door verre trektochten en een gebrek aan luxe. Het land wordt getipt door Lonely Planet waarbij ze aanraden om zo snel mogelijk te gaan, voor het ontdekt wordt door het grote publiek.

4. Panama

www.amcharts.com
iStock

Met Panama bevinden we ons opnieuw in Centraal-Amerika. Panama is het land dat Noord- en Zuid-Amerika met elkaar verbindt en daardoor heeft het heel wat te bieden. Van tropische regenwouden, tot lokale cultuur en parelwitte stranden. Panama is verder ook the place to be om te snorkelen tussen de prachtige koraalriffen, maar je kan er ook heel wat tropische diersoorten terugvinden. Maar Panama heeft ook Westerse grootsteden. Het vormt op die manier dus echt het midden tussen Noord- en Zuid-Amerika.

Panama is een land dat vaak vergeten wordt tussen de toeristischere locaties als Costa Rica of Cuba, maar het heeft een unieke verzameling van culturen die zeker het bezoeken waard is.

3. Zimbabwe

www.amcharts.com
iStock

Je kent Zimbabwe waarschijnlijk nog van het VTM-programma Allez Allez Zimbabwe maar het land heeft heel wat meer te bieden dan aspirerende veldrijders. Het land in het zuiden van Afrika wordt gezien als een van de veiligste van het continent en heeft verschillende nationale parken waarin je de ‘Big Five’ tegen het lijf kan lopen.

Een van de must-sees in Zimbabwe is de Victoria Falls, een van de meest indrukwekkende watervallen ter wereld. Het water valt er over een breedte van 1.708 meter meer dan 100 meter naar beneden.

2. Duitsland

www.amcharts.com
iStock

Ja, je leest het goed. Op de tweede plaats in de top 10 van landen die je volgens Lonely Planet moet bezoeken in 2019 staat ons buurland Duitsland. Het is dan ook een land met een rijke geschiedenis en moderne en bruisende steden. Maar je vindt er natuurlijk ook het Zwarte Woud of de gebergtes van de Alpen.

Zo is er in Duitsland dus ook weer voor ieder wat wils te vinden. En dat is waarom het door Lonely Planet getipt wordt als de op één na beste reisbestemming voor 2019.

1. Sri Lanka

www.amcharts.com
iStock

De nummer één op het lijstje van Lonely Planet en dus dé bestemming om volgend jaar te bezoeken is Sri Lanka. Het eiland dat zich onder India bevindt, wordt de laatste jaren steeds meer gevonden door toeristen. Het is namelijk een land dat heel wat te bieden heeft. Zo is er prachtige natuur, maar zijn er ook honderden tempels te bezichtigen.

Avonturiers kunnen er surfen, avontuurlijke wandelingen maken of zelfs bungeespringen. Maar je kan er ook olifanten in het wild zien of een dagje op het strand doorbrengen. Er is dus voor elk wat wils in Sri Lanka en daarom is het ook dé plaats om in 2019 te bezoeken.

Citytrips

Naast de landen die je in 2019 moet bezoeken, heeft Lonely Planet ook nog een lijst met de beste steden voor een citytrip. Dit zijn de bestemmingen die je kan overwegen voor een citytrip.

www.amcharts.com
 1. Kopenhagen, Denemarken
 2. Shenzhen, China
 3. Novi Sad, Servië
 4. Miami, Verenigde Staten
 5. Kathmandu, Nepal
 6. Mexico City, Mexico
 7. Dakar, Senegal
 8. Seattle, Verenigde Staten
 9. Zadar, Kroatië
 10. Meknes, Marokko
iStock

Regio’s

Verder lijst Lonely Planet ook interessante regio’s op, die het bezoeken waard zijn.

 1. Piëmont, Italië
 2. Het Catskillgebergte, Verenigde Staten
 3. Noord-Peru
 4. Het Rode Centrum, Australië
 5. De Schotse Highlands en eilanden
 6. Het Russische Verre Oosten
 7. Gujarat, India
 8. Manitoba, Canada
 9. Normandië, Frankrijk
 10. Elqui Valley, Chili
iStock

Budgetvriendelijke reizen

Tot slot heeft Lonely Planet ook een lijst opgesteld voor wie graag voordelig op reis gaat. In deze regio’s kan je het meeste uit je geld halen.

 1. De Zuidelijke Nijlvallei, Egypte
 2. Lodz, Polen
 3. Great Smoky Mountains National Park, Verenigde Staten
 4. De Malediven
 5. Houston, Verenigde Staten
 6. Argentinië
 7. Bangladesh
 8. Albanië
 9. Equador
 10. Slovenië
iStock

Gesponsorde artikelen