Dochter (9) van NBA-speler DeMar DeRozan gaat viraal door haar luide geschreeuw tijdens match

De play-inwedstrijd in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA tussen de Toronto Raptors en de Chicago Bulls kende een wel heel opvallende ‘Man’ van de Match. Diar DeRozan, de 9-jarige dochter van Bulls-speler DeMar DeRozan, zorgde er met haar luide geschreeuw namelijk voor dat Toronto maar liefst 18 vrijworpen miste. Daarmee hielp ze de ploeg van haar papa aan een 105-109-overwinning.

Het reguliere seizoen in de NBA is begonnen en zaterdag gaan de play-offs van start. Daartussen staan echter nog de play-ins gepland. Daarin komen de nummers 7 tot en met 10 van beide conferences in actie om de laatste vier tickets voor de play-offs te verdienen. Voor de Chicago Bulls leek dit op voorhand haast een onmogelijke opdracht. Als nummer 10 uit het oosten moesten zij namelijk eerst de Toronto Raptors (nummer 9) verslaan en wacht hen daarna in het beslissende duel nog de Miami Heat (nummer 7). Beide duels spelen ze bovendien op verplaatsing.

Vrijworpen

Die eerste klif hebben ze woensdagavond met succes gerond. Ondanks een maximale achterstand van 19 punten slaagden ze er namelijk in om in Toronto te winnen van de Raptors met 105-109. Die overwinning dankten de Bulls onder andere aan het abominabele afwerkingspercentage van de thuisploeg op vrijworpen. Die scoorden vanop de vrijworplijn namelijk maar 50 procent van hun kansen en haalden in totaal 18 op 36.

Televisiekijkende basketbalfans merkten tijdens die vrijworpen van Toronto al snel iets opvallends op. In het stadion was er namelijk telkens een oorverdovend geschreeuw of getier te horen. Na enige tijd werd duidelijk dat die schreeuwen kwamen van Diar DeRozan, de 9-jarige dochter van DeMar DeRozan, een van de sterspelers van Chicago. Zij zorgde er zo mede voor dat de spelers van de Toronto Raptors maar liefst 18 vrijworpen wonnen en hielp haar papa zo aan een belangrijke zege.

DeMar en Diar DeRozan

“Mijn dochter belde me onlangs toen ze uit school kwam en vroeg: ‘Papa, mag ik naar de wedstrijd in Toronto komen?'”, zei DeMar DeRozan op de persconferentie na de wedstrijd. “Ik herinner me dat ze als kind naar alle wedstrijden in Toronto (de ex-club van DeRozan, red.) ging. Eerst zei ik ‘nee’ omdat ze naar school moet, maar ze bleef het vragen. Ze wilde gewoon komen supporteren en ik zei: ‘Oké, je kunt één schooldag missen en naar een wedstrijd komen.’ Ik ben blij dat ik dat gedaan heb.”

Voor de cruciale wedstrijd van de Chicago Bulls in en tegen Miami zullen ze echter niet kunnen rekenen op hun geheime wapen Diar. “Nee, ze moet terug naar school”, was papa DeMar duidelijk.

Meer
Lees meer...