SUGA (BTS) wordt ambassadeur van Amerikaanse basketbalcompetitie NBA 

SUGA van BTS is aangekondigd als nieuwe ambassadeur van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De afgelopen jaren woonde SUGA al verschillende wedstrijden van de NBA bij en ontmoette hij ook al een aantal spelers. Nu wordt die samenwerking ook officieel. SUGA zal ambassadeur zijn voor de rest van het seizoen 2022-2023 en zal ook daarna ambassadeur blijven. 

Nu de leden van BTS zich focussen op hun solowerk hebben de leden van de groep ook individuele brand deals. Elk lid van BTS, uitgezonderd Jin die al bezig is met zijn legerdienst, werd zo al aangesteld als ambassadeur van een modehuis. SUGA doet daar nu nog een bijzondere deal bij. 

SUGA

De keuze voor SUGA als nieuwe ambassadeur van de NBA is niet willekeurig. De rapper van BTS speelde in het verleden namelijk zelf basketbal en volgt de NBA al jaren op de voet. De afgelopen jaren woonde hij dan ook steevast matchen bij wanneer hij in de Verenigde Staten was voor optredens met BTS. In een video die gedeeld werd op de socials van NBA vertelt SUGA dat het een grote eer is om ambassadeur van de NBA te zijn. “Ik ben trots om aan te kondigen dat ik een NBA-ambassadeur ben. Ik voel me vereerd want ik hou al van sinds ik jong was van basketbal.” Hij laat ook weten dat er binnenkort meer content zal volgen.

SUGA werd enkele maanden geleden al aangesteld als nieuwe global brand ambassador voor het modehuis Valentino. Dat zal hij nu dus combineren met het ambassadeurschap voor de sportcompetitie. Eerder dit jaar reisde SUGA zo af naar Los Angeles waar hij, gekleed door Valentino, courtside de match van de Los Angeles Lakers tegen de Dallas Mavericks bijwoonde.

‘D-DAY’ 

SUGA brengt op vrijdag 21 april ook zijn eerste fysieke album uit. Het album kreeg de naam ‘D-DAY’ en zal het sluitstuk zijn van zijn Agust D-trilogie. Eerder verschenen namelijk al de mixtapes ‘Agust D’ en ‘D-2’ van SUGA onder de artiestennaam Agust D. Nu vrijdag, op 7 april 2023 verschijnt de eerste single van ‘D-DAY’: People Pt.2 (Feat. IU).

Op diezelfde dag verschijnt ook de documentaire SUGA: Road to D-DAY op Disney+. In die documentaire zullen we SUGA volgen tijdens de voorbereidingen op het album en de bijhorende wereldtournee

Meer
Lees meer...