Disney+-documentaire ’SUGA: Road to D-DAY’ krijgt releasedatum 

SUGA: Road to D-DAY, de documentaire over SUGA van BTS, heeft een releasedatum gekregen. De film zal vanaf vrijdag 21 april beschikbaar zijn op de streamingdienst Disney+. Op diezelfde dag verschijnt ook het album ‘D-DAY’, waarover de film zal gaan. 

BTS tekende vorig jaar een deal met Disney+. De groep zou in de komende jaren minstens vijf titels maken voor de streamingdienst. De eerste titel die verscheen was In The Soop: Friendcation met V. Daarna volgde ook de concertfilm BTS: Permission to Dance On Stage – LA. Eerder dit jaar verscheen de documentaire j-hope IN THE BOX en nu krijgt ook SUGA zijn eigen documentaire. Later dit jaar zou dan ook nog de docureeks BTS Monuments: Beyond the Star verschijnen.

SUGA: Road to D-DAY

Vorige week werd de documentaire SUGA: Road to D-DAY aangekondigd door Disney+. Op dat moment wisten we nog niet wat D-DAY was en waar SUGA dus naar onderweg was. Dat weten we sinds kort wel. Want SUGA kondigde eerder deze week aan dat zijn volgende album, dat hij opnieuw onder z’n alias Agust D zal uitbrengen, de naam ‘D-DAY’ kreeg. In SUGA: Road to D-DAY zullen we de rapper dus volgen tijdens de voorbereidingen op zijn album én de bijhorende wereldtournee

In de teaser kregen we al te zien dat de documentaire ons naar verschillende wereldsteden zal brengen, die elk op hun manier een belangrijke rol spelen voor SUGA in de voorbereidingen voor ‘D-DAY’. In de trailer konden we zo al de steden Seoul, Tokyo, PyeongChang, Chuncheon, Las Vegas, Malibu en San Francisco zien passeren. 

En nu heeft de documentaire een releasedatum en poster gekregen. De film zal op vrijdag 21 april 2023 verschijnen op Disney+ en het fanplatform Weverse. Op diezelfde dag verschijnt ook het album zelf. Nu vrijdag, op 7 april 2023, verschijnt de eerste single van het album: People Pt.2 (Feat. IU)

Bekijk hier de eerste teaser voor SUGA: Road to D-DAY:

SUGA Road to D-DAY is vanaf vrijdag 21 april te streamen op Disney+.

Meer
Lees meer...