BTS tekent meerjarige deal met Disney+ voor minstens vijf series en films

De komende maanden mag je heel wat nieuwe content over BTS verwachten op de streamingdienst Disney+. Disney heeft namelijk een meerjarige deal met HYBE, het agentschap van BTS. Uit die deal zullen al zeker vijf series en films verschijnen. De eerste drie daarvan kennen we nu al.

Het houdt niet op met het nieuws over BTS. Vrijdag verschijnt het soloalbum van j-hope, ‘Jack in the Box’ met als title track Arson. Hij zal dit album voor het eerst live brengen tijdens zijn set op het Amerikaanse festival Lollapalooza. Volgende week verschijnt de serie In The Soop: Friendcation met V en in oktober zal de hele groep een optreden geven in Busan. En nu volgt het nieuws dat BTS te zien zal zijn in twee nieuwe titels op Disney+.

Pauze die geen pauze is

Vorige maand kondigde BTS aan dat ze de komende tijd meer aandacht zullen besteden aan hun solocarrières. Dit nieuws werd door verschillende media onterecht geïnterpreteerd als een pauze zoals die van One Direction, waarna de groep niet meer samen terugkeerden. Meteen nadat deze foute artikelen de ronde deden, verduidelijkten zowel de leden van BTS als hun agentschap al dat ze nog steeds dingen zouden doen als groep.

In de eerste plaats ging het daarbij om de realityreeks Run BTS!. Die reeks, waarin de leden allerhande opdrachten uitvoeren, zal binnenkort terugkeren. Niet veel later volgde het nieuws dat BTS in oktober een concert zal geven in Busan als onderdeel van de campagne van de stad om de wereldexpo van 2030 aan te trekken. En nu volgt het nieuws van een meerjarige deal met de streamingdienst Disney+.

BTS en Disney+

Vorige week kwamen we al te weten dat In The Soop: Friendcation te vinden zal zijn op Disney+. In die reeks zal V van BTS samen met zijn bekende vrienden Park Seo-joon, Choi Woo-shik, Park Hyung-sik en Peakboy enkele dagen op vakantie gaan. Maar dat was nog maar het tipje van de ijsberg aan content die Disney+ in petto heeft voor fans van BTS.

In een video kondigen de zeven leden van BTS aan dat ze een deal hebben met Disney+. Het gaat om een deal van het agentschap van de groep, HYBE, voor meerdere jaren. Voorlopig gaat het om vijf series en films die wereldwijd zullen gereleased worden op Disney+. De eerste daarvan wordt In The Soop: Friendcation. Maar daarnaast werden er nog twee titels aangekondigd.

Concertfilm en docureeks

De eerste is een concertfilm. Het gaat om een film die gemaakt werd tijdens de vier concerten van BTS in Los Angeles eind vorig jaar. BTS stond toen voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus opnieuw op een podium voor duizenden fans. Deze film mogen we al dit najaar verwachten op Disney+.

Daarnaast komt er ook een nieuwe docuserie van BTS. In het verleden verschenen er al drie docufilms van BTS: Burn the Stage: The Movie (2018), Bring the Soul: The Movie (2019) en Break the Silence: The Movie (2020). Voor de docureeks verzon BTS nog een andere titel met de letters BTS: BTS Monuments: Beyond the Star. De reeks zal dieper ingaan op de volledige carrière van BTS, van hun debuut in 2013, tot hun soloprojecten waaraan ze nu werken. Met behulp van nieuwe interviews zullen RM, Jin, SUGA, j-hope, Jimin, V en Jung Kook een meer persoonlijke kant van zichzelf laten zien. De docureeks zal volgend jaar wereldwijd verschijnen op Disney+.

Over de overige twee titels is nog niets geweten. Het kan hierbij dus ook gaan om content van andere groepen van HYBE. Het kan daarbij onder andere gaan om de groepen TXT, Enhypen, Seventeen, Fromis_9 en LE SSERAFIM of een van de vele soloartiesten onder het label.

Meer inzetten op muziek

De deal met BTS (eigenlijk HYBE) maakt deel uit van een plan van Disney+ om meer in te zetten op content uit Azië. Disney+ streeft zo naar meer dan 50 nieuwe originele titels van Aziatische origine tegen het einde van 2023.

“Deze collaboratie toont onze creatieve ambitie om samen te werken met iconische content creators en de grootste sterren uit Azië-Pacific, zodat hun talent een mainstream publiek kan bereiken”, vertelt Jessica Kam-Engle, hoofd content bij Disney Asia Pacific. Daarnaast wil Disney+ ook meer muzikale content aanbieden op het platform.

Meer
Lees meer...