BTS (ja, de hele groep) geeft in oktober concert in Busan

De Zuid-Koreaanse boyband BTS heeft nog maar eens bewezen dat hun aangekondigde pauze van de groepsactiviteiten geen einde is van hun carrière als groep. BTS zal namelijk in oktober een optreden geven in Busan in Zuid-Korea. Het optreden wordt aangekondigd als een “global concert” en zal dus waarschijnlijk ook hier te volgen zijn.

Hoewel verschillende media berichtten dat de aankondiging van BTS vorige maand het einde van de groep betekende, is niets minder waar. BTS heeft nu namelijk al bevestigd dat ze in oktober een optreden zullen geven in Busan. Eerder raakte ook al bekend dat BTS in diezelfde maand als groep aanwezig zal zijn op de Zuid-Koreaanse awardshow The Fact Awards.

“Pauze”

Op dinsdag 14 juni 2022 kondigde BTS een “pauze” aan. Die werd fout geïnterpreteerd, waardoor HYBE, het bedrijf achter BTS, en de volledige Zuid-Koreaanse entertainmentindustrie klappen kreeg op de beurs. Wat gezien werd als een hiatus en vergeleken werd met die van One Direction, die ook het einde van de groep betekende, is eigenlijk niet meer dan een verschuiving van de focus van de leden.

De zeven leden van BTS brachten in het verleden al verschillende solonummers uit, waarbij het bij de rappers zelfs al ging om volledige mixtapes. Dat werd altijd als een zijproject gezien tussen de releases van BTS door. Nu zullen de leden van BTS meer focussen op hun solowerk. Volgende week vrijdag, op 15 juli 2022, verschijnt zo het eerste officiële soloalbum van rapper j-hope. Daarna zullen ook de andere zes leden elk op hun beurt een soloalbum uitbrengen. Maar dit solowerk betekent niet het einde van BTS als groep. Zowel de leden als hun agentschap benadrukten al dat er nog heel wat groepsactiviteiten op de planning staan. En daar hoort dus ook een concert bij.

Concert in Busan

Het aangekondigde concert in Busan maakt deel uit van de campagne om de wereldexpo van 2030 naar de zuidelijke kuststad te brengen. Enkele weken geleden bevestigde het agentschap van BTS dat de boyband aangesteld werd als officiële ambassadeur tijdens deze campagne. Het concert wordt daar het eerste wapenfeit van. Bij de aankondiging werd het optreden omschreven als een “global concert”. Wat betekent dat je het waarschijnlijk ook hier zal kunnen bekijken. Of dat opnieuw in de cinemazalen zal zijn, zoals eerder dit jaar is nog niet geweten.

BTS is niet de enige ambassadeur van Busan. Squid Game-acteur Lee Jung-jae werd namelijk ook al aangesteld als ambassadeur. Voorlopig zijn naast Busan ook Rome (Italië), Odessa (Oekraïne) en Riyad (Saoedi-Arabië) in de running om gaststad te worden. Eerder deed ook Moskou (Rusland) mee, maar zij besloten in mei 2022 uit de race te stappen. In november 2023 zal bekend worden gemaakt welke stad wint.

Meer
Lees meer...