BTS stopt nog lang niet: nu al plannen voor 2030

Het mag duidelijk zijn dat de Zuid-Koreaanse boyband BTS nog lang niet zal stoppen. Het zevental heeft namelijk bevestigd dat ze ambassadeur zullen zijn in de campagne van de stad Busan om de gaststad van de wereldexpo te worden. Voorlopig is het nog niet zeker of Busan de gaststad zal worden, maar als dat zo is zal BTS er dus naar alle waarschijnlijkheid ook bij zijn in 2030.

De afgelopen dagen verschenen er heel wat artikels over “het einde van BTS”. De groep liet dinsdag weten dat ze zich de komende maanden minder zullen richten op hun muziek als groep en meer op hun solowerk. Verschillende media interpreteerden dit als een gelijkaardige situatie als de hiatus die One Direction in 2016 aankondigde, waarna de groep niet meer terugkeerde. Maar niets is minder waar.

Geen split

In een livevideo op dinsdag liet BTS weten dat ze tijdelijk hun groepsactiviteiten zouden terugschroeven. Ze doen dit om elk tijd te nemen om een eigen album uit te brengen. Al meteen maakten de leden duidelijk dat dit niet het einde van BTS als groep zou worden én dat ze tegelijkertijd nog steeds groepsactiviteiten zouden uitvoeren. BTS combineert al enkele jaren hun activiteiten als groep met soloactiviteiten. Zo brachten de drie rappers al solo-mixtapes uit en verzorgden de vier zangers van de groep al de soundtrack van verschillende K-drama’s. De komende maanden zal BTS solo- en groepswerk blijven combineren, al zal hun solowerk nu voor het eerst in hun carrière de bovenhand nemen.

Toch werd dit nieuws door veel media geïnterpreteerd als “het begin van het einde”. Daarom moest HYBE, het agentschap van BTS, tot drie keer toe een statement uitbrengen om dit te ontkrachten. Ook BTS-leden V, Jung Kook en RM verduidelijkten het nieuws en bevestigden dat ze nog steeds bezig waren met activiteiten als groep. Zo werkt de groep aan een nieuw seizoen van hun realityreeks Run BTS.

2030

En ook na deze periode met een sterkere nadruk op solowerk, zal BTS nog niet snel aan stoppen denken. Want de volledige groep werd bevestigd als ambassadeur voor de wereldexpo als Busan gekozen wordt als gaststad voor 2030. Park Ji-won, de CEO van HYBE, vertelde aan Naver dat ze gecontacteerd werd door de burgemeester van Busan, Park Hyung-joon. Hij vroeg of BTS bereid zou zijn om als ambassadeur op te treden tijdens deze campagne. “Ik informeerde de zeven leden van BTS en ze stemden allemaal enthousiast in”, klinkt het bij Park. Wat de rol van ambassadeur precies zal inhouden, is nog niet bekend.

BTS vervoegt zo Squid Game-acteur Lee Jung-jae die eerder al werd aangesteld als ambassadeur. Voorlopig zijn naast Busan ook Rome (Italië), Odessa (Oekraïne) en Riyad (Saoedi-Arabië) in de running om gaststad te worden. Eerder deed ook Moskou (Rusland) mee, maar zij besloten in mei 2022 uit de race te stappen. In november 2023 zal bekend worden gemaakt welke stad wint. Maar de keuze van BTS om de rol als ambassadeur aan te nemen, toont dus dat de groep van plan is om actief te blijven tot 2030.

Meer
Lees meer...