Documentaire ‘driving home 2 u’ van Olivia Rodrigo krijgt trailer

Binnen zes daagjes, op 25 maart, verschijnt de documentairefilm driving home 2 u (A Sour Film) van Olivia Rodrigo op Disney+. Daarin zal de 19-jarige zangeres laten zien hoe het album ‘SOUR’ tot stand kwam, zal ze een aantal van haar songs live brengen én krijgen we ook nieuwe muziek te horen. Rodrigo onthulde nu ook de eerste, officiële trailer van de aankomende film.

Olivia Rodrigo heeft recent de trailer gedeeld voor haar aankomende documentairefilm driving home 2 u. De komst van de docu werd al in februari aangekondigd met een kleine teaser. Het volgt het schrijven van haar debuutalbum ‘SOUR’ uit 2021 en zou ook een stukje nieuwe muziek laten horen, onthulde de jonge zangeres eerder deze maand. De film verschijnt op vrijdag 25 maart op de streamingdienst Disney+.

Roadtrip

In de recent onthulde trailer van driving home 2 u zien we ook hoe Rodrigo een roadtrip maakte van Salt Lake City naar Los Angeles, in de tijd dat ze bezig was met het schrijven van haar album ‘SOUR’. De documentairefilm toont de zangeres vanuit een persoonlijke invalshoek, aangezien het publiek wordt binnengelaten in haar proces en de herinneringen aan het schrijven van haar album.

Zo zou Olivia Rodrigo ook al een naam hebben voor haar volgende album, waarvoor ze weer haar cowriter/producer Dan Nigro heeft ingeschakeld. We zien de twee ook aan het werk in de documentaire. Die beelden zijn allemaal gemaakt door een GoPro die ze in hun studio in Los Angeles hebben geïnstalleerd.

“Ik denk dat het echt interessant is om als een nieuw mens terug te komen naar een plek waar je al een lange tijd niet bent geweest”, zegt Rodrigo aan het begin van de trailer. Ze vervolgt: “Ik wilde mensen gewoon vertellen wat er in mijn achterhoofd omging, dat ik trots was en me niet schaamde. Er is niets dat mensen meer met elkaar verbindt, en niets dat een waarheidsgetrouwer beeld geeft van de menselijke emotie dan muziek.”

Unieke beelden, muziek en locaties

driving home 2 u zal ook “nieuwe live arrangementen van haar songs, intieme interviews en nooit eerder vertoonde beelden van het maken van het album” bevatten, onthulde de zangeres. Het zal elf nummers van het album ‘SOUR’ bevatten, uitgevoerd op unieke locaties waaronder Mojave Airplane Boneyard, Roy’s Motel & Café, Arcosanti en het Red Rock Canyon State Park. Daarbij zullen we ook optredens zien van Jacob Collier, Blu DeTiger en Towa Bird.

Rodrigo werd dit jaar ook genomineerd voor maar liefst zeven Grammy Awards, waaronder Album van het Jaar, Beste Nieuwe Artiest en Record van het Jaar. Tijdens de ceremonie op 3 april 2022 zal de jonge zangeres ook live optreden. Op 18 juni 2022 staat de Amerikaanse Olivia Rodrigo met haar ‘SOUR’-tour bij ons in het Brusselse Vorst Nationaal.

Bekijk hieronder de officiële trailer van driving home 2 u:

De documentairefilm van Olivia Rodrigo verschijnt op vrijdag 25 maart op Disney+. Heb je nog geen Disney+-account? Klik dan hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...