Olivia Rodrigo komt naar België met haar ‘SOUR’-tour

Schrijf 16 juni 2022 maar al in jullie agenda, want die dag zal zangeres Olivia Rodrigo te zien zijn in de Vorst Nationaal. Alles begon voor haar in januari dit jaar, toen Rodrigo haar eerste single driver’s license uitbracht. Later dit jaar bracht ze ook haar eerste album ‘SOUR’ uit, en het is met dat album dat de Amerikaanse volgend jaar zal touren over de hele wereld. Tickets zijn vanaf vrijdag te koop.

Als je vorig jaar aan mensen op straat gevraagd zou hebben wie Olivia Rodrigo was, dan zou je heel wat verwarde gezichten gezien hebben. De 18-jarige Amerikaanse zangeres begon haar carrière bij Disney, waar ze onder andere te zien was in series als Bizaardvark en High School Musical: The Musical: The Series. Het is die laatste die haar wereldberoemd maakte. Daarna focuste Rodrigo zich op eigen muziek. Dat leek een goed plan, want met haar eerste single driver’s license schitterde ze in alle mogelijke hitlijsten. Een jaar na haar eerste grote succes gaat de zangeres op wereldtour.

‘SOUR’

Sinds de release van haar eerste album ‘SOUR’ staat haar wereld niet meer stil. Onder andere Taylor Swift uitte zich al als grote Olivia-fan en de zangeres werd ook genomineerd voor meerdere Grammy Awards. Hoewel Olivia Rodrigo nog maar 18 jaar oud is, lijkt het toch alsof de popster al jaren met de grootste sterren meedraait. Haar album ‘SOUR’ ging voornamelijk over haar eerste grote relatiebreuk met collega-acteur Joshua Bassett, al werd dat nooit officieel toegegeven. Door de extra drama factor kon het album rekenen op hallucinante luistercijfers en heel wat aandacht op sociale media als TikTok.

Al lijkt het alsof Olivia Rodrigo al jaren in de hitlijsten paradeert, toch zal de ‘SOUR’-tour haar eerste grote concertreeks worden. Die tour start in april in San Francisco en gaat daarna door naar andere grote steden in Amerika. In juni reist ze af naar Europa, waar ze op 16 juni 2022 in de Brusselse Vorst Nationaal staat. Haar reis eindigt begin juli in Londen. 

Tickets voor de ‘SOUR’-tour in de Vorst Nationaal zijn vanaf vrijdag 10 december om 10 uur beschikbaar via de site van Tele Ticket Service en beginnen bij 44 euro.

Meer
Lees meer...