Joshua Bassett brengt EP uit: TikTok geniet van het drama

The saga continues! Nadat Olivia Rodrigo eerder dit jaar haar eerste album ‘SOUR’ op de wereld losliet, is het geen makkelijk jaar geweest voor haar collega en ex-vriend Joshua Bassett. Fans gingen ervan uit dat ieder woord en elke zin van Rodrigo’s album op hem sloeg. Dat zorgde op zijn beurt weer voor heel wat theorieën en drama op TikTok. Nu brengt ook Bassett nieuwe muziek uit, met zijn EP ‘Crisis / Secret / Set Me Free’.

Een aantal jaren geleden, toen Twilight uitkwam, was het nog Team Edward tegen Team Jacob, maar tegenwoordig is het Team Olivia tegen Team Joshua. Al is het niet zo heftig als het lijkt, want er zijn ook heel wat fans die gewoon naar beide artiesten luisteren. Olivia Rodrigo en Joshua Bassett leerden elkaar kennen op de set van de Disney+ serie High School Musical: The Musical: The Series en zouden daarna even een koppel gevormd hebben. Daarna zou Joshua haar bedrogen hebben met actrice Sabrina Carpenter. Na de pijnlijke break-up uitte vooral Olivia haar gevoelens in muziekteksten, waarna o.a drivers license ontstond. Nu is ook Joshua aan de beurt.

Crisis/ Secret / Set Me Free

Met zijn EP ‘Crisis/ Secret/ Set Me Free’ houdt Bassett zich alles behalve in. Nadat hij eerder al snippets releasete op TikTok, zal de bal nu pas echt aan het rollen gaan. Velen zien zijn EP als een antwoord op Olivia Rodrigo en de manier waarop ze zijn carrière moeilijker gemaakt zou hebben. De zanger liet voor de release alleszins al aan zijn fans weten dat hij geen haat wil verspreiden. “Alles wat ik vraag, is dat jullie iedereen met respect en liefde behandelen. Iedereen die haat verspreidt met mij als beweegreden, is geen fan van mij.”

Toch genieten alle fans van de nieuwe muziekrelease – en misschien vooral de drama die daarbij hoort -, want in het lied Crisis zingt hij onder andere “de helft van wat je zegt is nog niet eens de halve waarheid” en “je verpeste mijn leven als een carrièrezet” (Half the shit you’re sayin’ is only half true en Messin’ with my life as a career move). Dat is volgens velen heel duidelijke taal, en TikTok staat ondertussen al vol video’s over de twee. Het verhaal tussen Joshua Bassett en Olivia Rodrigo is dus nog lang niet afgelopen, maar het zorgt bij beide artiesten wel voor goeie muziek en goede luistercijfers.

Beluister de volledige EP van Joshua Bassett hieronder:

Meer
Lees meer...