Gaat ‘Driver’s License’ van Olivia Rodrigo over deze love triangle?

Driver’s License zette de jonge zangeres Olivia Rodrigo op de wereldkaart. Het nummer gaat over een stukgelopen relatie, waar een niet nader genoemde blondine iets mee te maken zou hebben. En die blondine lijkt nu gereageerd te hebben met een eigen nummer.

Het debuutnummer Driver’s License van Olivia Rodrigo werd meteen een shot in de roos voor de 17-jarige zangeres. Het nummer werd een wereldwijde hit en wist ook enkele grote records te veroveren. In Driver’s License zingt Olivia over een blondine die er met haar lief vandoor is gegaan. En die blondine zou weleens Sabrina Carpenter kunnen zijn. Zij lanceerde recent ook een nieuw nummer dat gezien kan worden als een reactie op Driver’s License.

Driver’s License

Wie de radio al eens opzet of geregeld door zijn of haar For You-page scrolt op TikTok kent het nummer Driver’s License wel. Het was de debuutsingle van Olivia Rodrigo die bekend is uit High School Musical: The Musical: The Series.

In die reeks speelt ook Joshua Bassett mee. Hoewel Olivia en Joshua het nooit publiek hebben gemaakt, waren er sterke geruchten dat de twee een tijdje een koppel vormden. Maar die relatie zou recent tot een einde zijn gekomen. Daardoor denken veel fans dat Driver’s License aan Joshua gericht is.

Lyrics

Er zijn ook verwijzingen naar Joshua te vinden in de tekst van het nummer. Zo zingt Olivia: “Guess you didn’t mean what you wrote in that song about me.” Dat zou een verwijzing zijn naar het nummer Anyone Else dat Joshua uitbracht in juli 2020. Over dat nummer zei hij dat het gericht was aan een goede vriendin voor wie hij gevoelens kreeg. “Ik was hopeloos verliefd op een goede vriendin … die in een relatie was met iemand anders.” Toen Olivia en Joshua elkaar leerden kennen op de set van High School Musical: The Musical: The Series was ze nog in een relatie met Ethan Wacker.

Daarnaast liet Olivia eerder al weten dat Joshua haar leerde autorijden. Het lijkt dus logisch dat ze samen met hem fantaseerde over wanneer ze haar rijbewijs zou halen en naar zijn huis kon rijden.

That blonde girl

In Driver’s License heeft Olivia het verder over “that blonde girl” en ook dat is interessant. Want in de oorspronkelijke versie van Driver’s License, die Olivia deelde op Instagram in december, ging het in de lyrics nog over “that brunette girl“. Olivia veranderde de lyrics dus van een brunette naar een blondine. En laat Joshua nu toevallig gelinkt worden aan een bekende blondine: Sabrina Carpenter.

De laatste weken wordt Joshua Bassett geregeld gespot met de blondine Sabrina Carpenter. Daardoor zijn veel fans ervan overtuigd dat Sabrina de blondine is uit Driver’s License en dat het nummer dus ook gaat over Joshua. En de nieuwe release van Sabrina gooit nog wat olie op het vuur der speculatie.

Skin

Sabrina lanceerde enkele dagen geleden haar nieuwe nummer Skin en de lyrics van dat nummer lijken een reactie te zijn op de lyrics van Driver’s License. Zo zingt Sabrina: “Maybe we could have been friends if I met you in another life. Maybe then we could pretend there’s no gravity in the words we write. Maybe you didn’t mean it, maybe ‘blonde’ was the only rhyme.” Dit lijkt een duidelijke verwijzing te zijn naar de “that blonde girl” van Olivia in Driver’s License.

Verder in haar nummer zingt Sabrina ook “You been tellin’ your side, so I’ll be telling mine“. Later in het nummer zingt ze: “You can try to get under my skin, while he’s on mine“, waarmee ze letterlijk verwijst naar hoe ze nu een relatie heeft met Joshua. Tot slot zingt Sabrina ook nog: “Don’t drive yourself insane, it won’t always be this way.” Deze woordkeuze kan dus een verwijzing zijn naar Driver’s License.

Sabrina: “Skin gaat over meerdere zaken”

Met een post op Instagram ontkent Sabrina Carpenter nu dat Skin een reactie is op Driver’s License. “Ik ergerde me niet aan een paar lijnen in een (geweldig) nummer om er dan een diss track over te schrijven.”

Skin gaat over heel wat verschillende zaken waardoor de maat voor Sabrina vol was en ze haar emoties wilde neerschrijven in een nummer. “Ik was op een kantelpunt in mijn leven door ontelbaar veel redenen. Dus dat inspireerde me om te doen wat ik meestal doe om met zo’n dingen om te gaan, iets schrijven dat ik wilde dat ik mezelf in het verleden kon vertellen.” Daarbij ontkent ze dus niet dat Olivia en haar nummer een van de redenen was, maar het was niet de enige betekenis achter Skin. “Het nummer haalt niet uit naar één persoon in het bijzonder. Mensen kunnen je enkel raken als je hen de kracht geeft om dat te doen. En veel mensen probeerden me klein te krijgen.”

Meer
Lees meer...