De 17-jarige Olivia Rodrigo breekt streamingrecords met haar debuutsingle ‘Drivers License’

Olivia Rodrigo bestormt de hitparades, hoewel ze met Drivers License pas haar eerste echte single uit heeft gebracht. De 17-jarige was tot nu toe alleen nog maar bekend van de serie High School Musical: The Musical – The Series. En van TikTok.

En het is aan deze laatste sociale netwerksite dat ze veel te danken heeft. Haar liedje All I Want – dat ze in 2019 schreef voor de soundtrack van de High School Musical-serie werd een hit op TikTok. En nu ze haar echte debuutsingle Drivers License uitheeft, ontploft dat nummer.

Het nummer is de eerste echte hit van 2021 en had ook maar enkele dagen nodig om in diverse landen de eerste plaats in de hitparade te veroveren. In Nederland en Engeland kwam het nummer helemaal bovenaan binnen. In Duitsland en Zwitserland kwam het in de top 5 binnenwaaien.

Drivers License heeft nu ook het record van het meeste aantal streams op één dag in de Verenigde Staten (6,1 miljoen) en het meest gestreamde nummer wereldwijd in 24 uur (15,17 miljoen), met uitzondering van All I Want For Christmas Is You van Mariah Carey rond de kerstperiode. Gisteren kon aan het aantal records voor het nummer ook worden toegevoegd dat Drivers License het nummer is het snelste ooit aan 100 miljoen streams geraakt is.

Van haar grote voorbeeld Taylor Swift kreeg de nieuwe popster al complimenten en felecitaties.

Meer
Lees meer...