Documentaire ‘The Program: Cons, Cults and Kidnapping’ krijgt officiële trailer

Netflix komt tegenwoordig regelmatig met nieuwe documentaires. De volgende in dat rijtje wordt The Program: Cons, Cults and Kidnapping. Daarin zal dieper ingegaan worden op de scholen waar “probleemkinderen” naartoe werden gestuurd in de Verenigde Staten. Deze scholen hadden als doel om de jongeren weer op het rechte pad te krijgen, maar hadden het tegengestelde effect.

Misschien dreigden je ouders er vroeger ook mee dat ze je naar “het verbeteringsgesticht” zouden sturen als je stout was. In de Verenigde Staten zijn er echt van die scholen waar probleemkinderen weer “op het rechte pad worden gezet”. Maar in realiteit was het een plaats waar jongeren gemanipuleerd en mishandeld werden. De documentaire The Program: Cons, Cults and Kidnapping zal een inkijk geven in deze scholen met getuigenissen van voormalige studenten.

The Program: Cons, Cults and Kidnapping

De documentaire The Program: Cons, Cults and Kidnapping is gemaakt door Katherine Kubler die zelf naar The Academy at Ivy Ridge ging, een school voor probleemkinderen. Ze kon de school verlaten, maar kampt nog steeds met het trauma dat ze daar opliep. Daarom besloot ze om dit vast te leggen in een documentaire, die binnenkort te zien zal zijn op Netflix.

Katherine Kubler omschrijft haar tijd op The Academy at Ivy Ridge als een gevangeniservaring. De school werd voorgesteld als een plaats waar probleemkinderen heropgevoed konden worden, maar de manier waarop dit gebeurde was allesbehalve aangenaam. Zo werden de kinderen uit hun vrijheden ontnomen en mochten ze niet praten, lachten, naar buiten gaan of communiceren met de buitenwereld.

In de trailer wordt al meteen duidelijk hoe streng het er op de school aan toeging en blijkbaar is The Academy at Ivy Ridge niet de enige school waar deze kinderen naartoe gestuurd werden om heropgevoed te worden. Zo waren ook verschillende andere scholen in de Verenigde Staten en ver daarbuiten. Op het einde van de trailer komen we ook te weten dat dit soort scholen nog steeds bestaan.

Bekijk hier de officiële trailer voor The Program: Cons, Cults and Kidnapping:

The Program: Cons, Cults and Kidnapping is vanaf dinsdag 5 maart 2024 te vinden op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...