Documentaire ‘American Nightmare’ van makers ‘The Tinder Swindler’ nu te zien op Netflix

De documentaires op Netflix blijven toenemen. Nadat de streamingdienst de voorbije jaren al heel wat interessante en succesvolle true crime-documentaires heeft gelanceerd, komt daar nu met American Nightmare nog eentje bij. De nieuwe docureeks bestaat uit drie afleveringen en is vanaf nu te zien.

Vanaf vandaag kan je op Netflix naar de docureeks American Nightmare kijken. Die minireeks vertelt het opvallende verhaal van de verdwijning en ontvoering van Denise Huskins. Daarbij blijkt niets wat het lijkt, want al snel komt de politie erachter dat er meer aan de hand is.

American Nightmare

Dat Netflixabonnees gek zijn van documentaires en true crime, dat is de laatste jaren al gebleken. Denk maar aan The Tinder Swindler en Don’t F**k with Cats. Nu zijn de makers van die twee docu’s, Felicity Morris en Bernadette Higgins, terug met een nieuw project. Het gaat om American Nightmare, een documentaire over de bizarre verdwijning van Denise Huskins.

Op 23 maart 2015 worden Denise Huskins en haar vriend Aaron Quinn opgeschrikt door overvallers. Vanaf dan loopt het mis. De overvallers binden het koppel vast en sluiten hen op. Uiteindelijk ontvoeren ze Denise om nadien een dwangsom te kunnen vragen.

Bizar verhaal

Op het eerste zicht lijkt het een “normale” ontvoering te zijn, maar al snel komen er andere waarheden aan het licht. Alles begint meer en meer te lijken op een opgezette ontvoering waarbij ook Denise zelf betrokken was. Twee dagen na de overval duikt ze namelijk al terug op nadat de ontvoerders haar hadden achtergelaten. Dat riep bij de politie heel wat vragen en bedenkingen op. In deze documentaire doen verschillende partijen hun verhaal, waaronder ook Aaron en Denise zelf.

“Heel wat misdaadverhalen zijn heel duidelijk vanaf het begin. Wat hier zo interessant aan was, was het feit dat de twists maar bleven komen”, vertelt filmmaker Bernadette Higgins op Netflix Tudum. “Iedereen denkt te weten wat er gaat gebeuren, maar bij dit verhaal kon echt niemand het zien aankomen.”

Bekijk de trailer van American Nightmare hier:

American Nightmare is nu te zien op Netflix.  Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen.

Meer
Lees meer...