‘The Tinder Swindler’ Simon Leviev reageert op Netflixdocumentaire

Vorige week kwam de Netflixdocumentaire The Tinder Swindler uit op Netflix en die sloeg in als een bom. Meerdere vrouwen werden op de datingapp Tinder opgelicht door Simon Leviev, of Shimon Hayut. De Israëliër deed zich voor als de zoon van een miljardair en kon zo jarenlang vrouwen misleiden. Totdat één van hen naar een Noorse krant stapte en die op onderzoek uitging.

Simon Leviev, dat is hoe hij zichzelf noemde op Tinder, heeft gereageerd op de documentairefilm The Tinder Swindler. In die reportage van Netflix vertellen drie vrouwen over hoe Leviev hen verleid heeft en hen daarna voor duizenden dollars heeft opgelicht. Volgens de oplichter is het hele verhaal bij elkaar gelogen, al komt de documentaire met heel wat duidelijke bewijzen en komt er zelfs een podcast met nog extra informatie.

Oplichting

In The Tinder Swindler zien we hoe de Israëliër zich voordoet als zoon van Lev Leviev, een businessman en baas van een groot diamantenbedrijf. Op die manier probeerde hij via Tinder vrouwen te verleiden en hen op date te vragen. Na die eerste date, die op het eerste zicht onschuldig leek, ging het al snel. Simon vroeg hen om mee te gaan naar een ander land om elkaar zo beter te leren kennen. Natuurlijk zou die reis gemaakt worden met zijn eigen privéjet.

Uiteindelijk leek Leviev al zijn matches aan het lijntje te houden. Nadat ze elkaar een aantal maanden kenden, kwam hij met een verhaal over zijn “vijanden” en hoe die achter hem aanzaten. Daardoor moest hij zijn creditcards afsluiten en vroeg hij aan de vrouwen om op hun namen een nieuwe rekening te openen en geld voor hem te lenen. Hoewel hij beloofde het snel terug te betalen, wat ons niet moeilijk lijkt als je een miljardair bent, kwam dat geld natuurlijk nooit terug.

Reactie

Uiteindelijk werd Leviev opgepakt in Griekenland, ergens in 2019. Het opvallende daarbij was dat hij niet is gepakt voor zijn acties op Tinder, maar wel voor een eerdere zaak in Israël. Daar zou hij het land ontvlucht zijn nadat hij aan identiteitsvervalsing deed. Daarvoor zat hij vijf maanden in de gevangenis, maar daarna kwam hij dus gewoon weer vrij.

Op dit moment is Simon Leviev dus een vrij man, en dat liet hij ook zien op zijn Instagram. Hij heeft namelijk gereageerd op de reportage op zijn story. “Bedankt voor alle steun. Ik zal mijn kant van het verhaal delen binnen een aantal dagen, als ik heb beslist over hoe ik dat ga doen. Tot dan, denk met een open geest en een open hart”, klonk het. Veel mensen begrepen niks van dat statement, en willen Leviev zo snel mogelijk in de gevangenis zien voor zijn daden. Ondertussen is zijn Instagram gehackt en is hij ook verbannen van Tinder.

Bekijk hier de trailer van The Tinder Swindler:

https://www.youtube.com/watch?v=_R3LWM_Vt70

Liever een serie? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix

Meer
Lees meer...