‘Hardballing’ is de nieuwste datingtrend die alle singles zouden moeten uitproberen

De nieuwe term hardballing is de laatste tijd ontzettend populair geworden bij Gen Z, iedereen van 24 jaar of jonger, en zou dé nieuwe datingtrend voor singles zijn. Hardballing wil zeggen dat je meteen straight-to-the-point bent over je intenties tegenover de andere persoon, of dat nu iets serieus is, iets casuals of een vriendschap (met eventueel iets meer). Maar meteen zo eerlijk zijn tegenover je date is allesbehalve gemakkelijk.

Hardballing is wanneer je van tevoren heel duidelijk bent over je verwachtingen van een relatie. Komen die of andere levensplannen niet overeen met de persoon waarmee je iets romantisch wil beginnen, dan zou je eigenlijk meteen dan alles moeten beëindigen, schrijft The Sun.

Hoe en wat?

Het kan zijn dat je date bijvoorbeeld iemand is die snel kinderen wil of iemand die duidelijk maakt dat wat jullie hebben slechts een vluchtige affaire is. De 36-jarige seks-experte Jana Hocking schreef als eerste over de nieuwe trend voor news.com.au, en gaf toe dat ze zich zowel “heel oud” als “bang voelde om het eens uit te proberen”.

“Hoe doe je aan hardballing zonder iemand af te schrikken?”, vroeg ze zich af, voor ze besloot dat je je date eigenlijk meteen tijdens het eerste gesprek met de neus op de feiten moet drukken. Hocking voegde eraan toe: “Ze kunnen je vertellen dat ze gewoon op zoek zijn naar iets casual, of ze kunnen je vertellen dat ze eigenlijk ook op zoek zijn naar een speciaal iemand”.

“De aanpak van de trend is recht voor z’n raap en het voorkomt een lastige ‘wat zijn wij’-verwarring en gesprek later. En als zo’n gesprek ze afschrikt, dan was die persoon duidelijk toch niet voorbestemd voor jou. Beschouw het dan als een zegen”, zei Hocking nog.

Uitproberen?

De seks-experte is zelf begin jaren negentig begonnen met daten, toen spelletjes spelen nog de rage was, en vindt dat hard zijn een welgekomen afwisseling is. Over haar voornemen voor het nieuwe jaar zegt ze: “Ik ga uit mijn comfortzone stappen en deze datingtrend een knaller geven, omdat het zeker beter is dan spelletjes spelen met mensen hun gevoelens en andere ietwat giftige methodes gebruiken om een lief proberen te strikken.”

“Met deze nieuwe trend zou de Gen Z de lat hoger leggen wat betreft gezonde relaties en ik ben er een harde voorstander van. Tijd om de ‘spelletjes’ achter te laten waar ze thuishoren, het verleden”, besloot Hocking.

Advies

Vind je het allemaal een beetje eng klinken? Dat hoeft het helemaal niet te zijn. Matchmaker Susan Trombetti, CEO van Exclusive Matchmaking, vertelde InStyle dat het belangrijk is om met meerdere mensen tegelijk te daten – voor het geval dat jullie waarden niet zouden overeenkomen.

“Date in het begin dus met meerdere mensen tegelijk, zodat je er zeker van bent dat een persoon je biedt wat je zoekt. Dus zorg ervoor dat je opties hebt, zet je niet vast op één persoon. Want anders projecteer je ook je wensen op hem of haar”, adviseert ze.

Meer
Lees meer...