Nieuwe Netflixdocumentaire ‘The Tinder Swindler’ onthult duistere kant van datingapps

Liefde is een gevaarlijk spel, zeker in ons huidig tijdperk met het bestaan van datingapps zoals Tinder, Bumble, Happn,… dat lijkt de kernboodschap te zijn van de nieuwe documentaire op Netflix genaamd The Tinder Swindler. De opties voor zulke apps zijn eindeloos, alsook het soort types dat je daarop terugvindt. “One swipe can change your life“, wordt er in de trailer gezegd. En dat is soms ook echt zo, al is dat wel niet altijd in de goede zin zo blijkt.

Swipe, swipe, swipe… Het vinden van de ware liefde online blijkt nog altijd een lastige opgave te zijn. Maar als er een geschikt moment is om als single op een datingapp te zitten, dan is dat wel nu, zo blijkt uit een onderzoek. Maar waar de een op zo’n app de ware liefde kan vinden, kan de andere stoten op een minder aangename ervaring dan gehoopt of verwacht.

Next level catfish

De frequente Tinderbezoekers zullen wel ooit eens te maken hebben gehad met een catfish, al heb je zoiets meestal wel snel door. De foto’s zijn te mooi om waar te zijn, ze zeggen direct een serieuze relatie te zoeken, polsen eens of je iets tegen overtollige kilo’s hebt en eens ze iets meer informatie delen, blijken ze nergens te bestaan op sociale media. Vreemd, maar alles valt dan op zijn plek, de persoon is niet wie ze zeggen dat ze zijn en eens je ze doorhebt, haken ze normaal af. Unmatch, block en op naar de volgende.

Maar soms geraak je niet altijd zo gemakkelijk van die mensen af, wat dan? Het feit dat er zo’n mensen bestaan blijkt uit de nieuwe documentaire van Netflix, genaamd The Tinder Swindler. In de eerste trailer van de docu zien we meerdere vrouwen vertellen over een slechte ervaring – en dat is zacht uitgedrukt – met dezelfde man, een Tindermatch, die eerst leek te beginnen als een sprookje.

The Tinder Swindler

Het plot van de documentaire luidt als volgt: Cecilie kan het bijna niet geloven wanneer ze met een knappe miljardair/playboy matcht op Tinder, die ook nog eens de man van haar dromen lijkt te zijn. Maar haar mooie droom verandert al snel in een ware nachtmerrie wanneer ze ontdekt dat de internationale zakenman niet is wie hij beweert te zijn. Op dat moment is het al te laat, want de man gaat er blijkbaar met haar geld, haar waardigheid en haar hart vandoor.

Cecilie kan het voorval maar niet achter zich laten en besluit om wraak te nemen. (Is dit een documentaire of een thriller vragen we ons af?) Cecilie gaat op zoek naar zijn andere slachtoffers, zodat ze er met vereende krachten voor kunnen zorgen dat de Tinder Swindler eindelijk zijn verdiende match – oftewel loon – krijgt.

The Tinder Swindler is een documentaire van de makers van The Imposter en Don’t F**k with Cats en volgt het meeslepende verhaal waarin slachtoffers de ware identiteit van hun oplichter onthullen, terwijl ze vechten voor gerechtigheid. Eentje waarna wij alleszins nooit meer op dezelfde manier naar Tinder zullen kunnen kijken …

Bekijk de aangrijpende trailer voor de nieuwe documentaire hieronder:

The Tinder Swindler is vanaf 2 februari wereldwijd en exclusief beschikbaar op Netflix. Liever iets anders kijken? Bekijk dan eens deze lijst.

Meer
Lees meer...