De liefde vinden in 2022? Nu is het moment

Nieuwjaar vieren is een fijne en gezellige gebeurtenis, of dat nu met een groepje goede vrienden of vriendinnen is of je familie. Toch knaagt het als je iedereen om klokslag 12 uur een innig momentje ziet delen, iets wat je als vrijgezel doet verlangen naar het vinden van je eigen wederhelft. Maar er is goed nieuws, indien je single het nieuwe 2022 invloog dan heb je nu meer dan ooit kans om iemand tegen te komen. Want het is momenteel hét piekseizoen van online dating.

Uit een onderzoek van de online datingapp Meetic (in samenwerking met iVox) blijkt dat de meeste singles momenteel helemaal klaar zijn voor de spanning van een echt liefdesverhaal. Het piekseizoen van online daten, dat ongeveer tot Valentijn loopt, is namelijk sinds de tweede kerstdag van start gegaan. Dat wil zeggen dat alle vrijgezellen nu massaal (opnieuw) hun weg terugvinden naar de datingapps, vaak vlak na de soms wat eenzamere feestdagen. Dus als je nog op zoek bent naar de juiste partner dan is nu het moment om te (her)beginnen met online daten.

Volgens datzelfde onderzoek blijkt dat ongeveer 1 op de 3 Vlaamse singles nu meer geneigd is om een lief te zoeken in vergelijking met het begin van de pandemie. Opvallend, zo’n 20 procent van die singles zijn op dit moment zelfs heel concreet op zoek naar een levenspartner.

Meetic

De online datingapp Meetic is een Franse online datingservice, opgericht in 2001, en is sinds 2013 een onderdeel van de Match Group. Daaronder valt bijvoorbeeld ook de datingapp Hinge. Het afgelopen jaar is Meetic wel verder geëvolueerd als een echte leider en pionier in de datingindustrie. De focus ligt niet alleen op grote, maar ook de kleine maatschappelijke veranderingen om zo te blijven luisteren naar wat de single nu echt wilt. Hun doel vandaag is hetzelfde als in het prille begin: singles bijstaan in hun zoektocht naar een echte, maar ook spannende relatie.

Ondanks alle uitdagingen die de coronapandemie met zich meebracht zijn singles op dating apps, Meetic om precies te zijn, meer betrokken dan ooit. Zij worden opgedeeld in drie categorieën. Je hebt degenen die ondanks alle gebeurtenissen van de voorbije jaren nog meer dan voorheen in contact met elkaar gebleven zijn.

Anderen wilden ook zichzelf graag wat beter leren kennen door bepaalde coachings bijvoorbeeld, maar daarnaast namen die singles ook de tijd om na te denken (ongeveer 41 procent) en leerden elkaar nog net dat tikkeltje beter kennen door meer persoonlijke berichten naar elkaar te sturen. En ten slotte zijn er de mensen die in deze blijvende tijden van social distancing zich volledig hebben aangepast en dating via video alsook virtuele dates hebben geadopteerd (zo’n 36 procent).

Authentiek liefdesverhaal

Maar waar dromen de huidige vrijgezellen, die momenteel volop op de datingapps vertoeven, nu echt van in hun zoektocht naar de liefde na al bijna twee jaar sinds de start van de pandemie?

Ongeveer 65 procent gaf aan een serieuze relatie te willen en van hen besefte zo’n 28 procent (of durfde toe te geven) dat ze dit tijdens de lockdown al wilden. Zo’n 64 procent van de vrijgezellen die actief zijn op de datingapp Meetic zijn zelfs op zoek naar een authentiek liefdesverhaal. Zoveel is dus duidelijk, de singles willen graag de liefde vinden, nu meer dan ooit.

En niet zomaar liefde, maar het soort liefde die je in vervoering brengt. Liefde die intens is en soms ook een beetje gek. Ze willen het verhaal dat je elke dag doet zweven van geluk, wetende dat je die persoon hebt gevonden met wie je kan lachen (belangrijk voor zo’n 88 procent van de singles), dezelfde passies deelt (ongeveer 61 procent wenst dat) en gewoon elke dag gelukkig mee kan zijn. Dat laatste is het doel van de helft (50 procent) van alle Vlaamse singles, en wij hopen dat net dat het nieuwe 2022 voor ze zal meebrengen!

Meer
Lees meer...