Deze 3 vragen kunnen voorspellen of iemand op lange termijn bij jou past, volgens de grondlegger van online dating

Kunnen voorspellen of een relatie toekomst heeft op lange termijn of niet is een mysterie dat velen al hebben proberen oplossen. Toch is de gouden formule nog steeds niet gevonden. Volgens Sam Yagan, door velen de grandfather of online dating genoemd, is het nochtans heel eenvoudig.

Dat Sam Yagan zijn bijnaam niet gestolen heeft, blijkt al snel als je een blik werkt op zijn cv. In 2003 richtte hij samen met enkele studievrienden van tijdens zijn periode aan Harvard de datingwebsite OkCupid op. Later verkocht hij de site aan Match Group, het bedrijf achter onder andere ook Plenty of Fish, Hinge, Match.com en Tinder. Van die laatste twee stond Yagan enige tijd aan het hoofd.

Bron: Shutterstock

OkCupid

In een interview met Business Insider vertelt Sam Yagan hoe hij en zijn vrienden op het idee kwamen om OkCupid te maken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Tinder is deze datingapp namelijk niet enkel gefocust op uiterlijk. Je kan in OkCupid namelijk allerhande vragen invullen. Aan de hand van die antwoorden, bepaalt de app je ideale partner. Zo krijg je bij iedere potentiële match te zien hoeveel procent jullie bij elkaar passen.

Met meer dan één miljoen actieve gebruikers, heel wat ingevulde vragenlijst en uiteraard ook veel succesvolle matches, is OkCupid dan ook uitstekend geschikt om voor eens en voor altijd te bepalen hoe je kan weten of jullie bij elkaar passen. En dat blijkt niet te draaien rond hetgeen je zou verwachten.

De conclusie van dat onderzoek verbaasde ook Yagan. “Je kan het oneens zijn over religie, je kan het oneens zijn over huisdieren, je kan het over heel veel dingen oneens zijn”, stelt hij vast bij het zien van de drie cruciale indicatoren.

Stel deze drie vragen aan je date:

1. Hou je van horrorfilms?

Het al dan niet fan zijn van horrorfilms vertelt meer over een persoon dan je op het eerste gezicht zou denken. “Het idee om jezelf bang te maken, is iets dat diep ingebakken zit”, legt Yagan uit.

2. Heb je ooit alleen in een vreemd land gereisd?

Alleen reizen in een vreemd land, voor sommigen is het een droom en voor anderen één van hun grootste nachtmerries.

3. Heb je ooit alles willen weggooien en op een zeilboot gaan leven?

Ook hier vertelt het antwoord op de vraag heel wat over een persoon en kan het je helpen om een beter inzicht te krijgen in wie hij of zij echt is.

Lees ook:

(uv)

Meer
Lees meer...