7 tips om de beste Tinder profielfoto te kiezen

Wat is de perfecte profielfoto op Tinder? Met welke foto’s scoor je het best op de datingapp? Vermijd je best foto’s met je huisdieren of vinden swipers dat net vertederend? Hou je best je kleren aan of mag een sexy zwembadfoto wel tussen je foto’s staan? Hieronder een overzicht van tips om de beste Tinder profielfoto te kiezen!

Het instellen van je Tinder-profiel nadat je de app geïnstalleerd hebt (ontdek hier hoe) neem je best serieus als je plan is om wat matches binnen te halen. Maar aan welke eigenschappen moet een foto voldoen vooraleer je hem op je Tinder-profiel mag zetten?

1. Sta alleen op je foto

Just to be clear: het is jouw Tinder-profiel, niet dat van je vrienden. Groepsfoto’s zijn leuk en tonen dat je sociaal bent maar tegelijkertijd kan het overkomen dat je jezelf niet goed genoeg vindt. Daarbij wordt het een soort van Russiche roulette waarbij je toekomstige match niet weet voor wie van de groep er naar links of rechts moet geswipet worden. Door die twijfel is de kans groter dat er naar links (de afwijs-kant dus) geswipet wordt en ben jij de pineut!

2. Mannen en vrouwen: opgelet!

Blijkbaar is de definitie van een goede foto voor mannen verschillend van die voor vrouwen dus goed opletten. Vrouwen, jullie kijken best recht naar de camera op een flirterige manier omdat mannen meer visueel ingesteld zijn. Mannen, jullie kijken best weg van de camera terwijl je een mysterieuze houding aanneemt aangezien vrouwen meer naar gedragspatronen kijken.

Giphy

3. Hou je kleren aan!

Een van de afknappers tout court is de typische ‘spiegel-badkamer-selfie’ in bloot bovenlijf. Vergeet het, boys, het werkt niet, integendeel … Nog eentje voor de heren: tonen hoe mannelijk je bent door bijvoorbeeld te poseren met de grote vis die je gevangen hebt is not done. Goed voor op de schouw bij je oma, niet voor je Tinder-profiel! Hieronder een perfect voorbeeld van hoe het niet moet, arme Sam toch …

Tumblr

4. Toon je interesses en passie

Heb je in je bio verteld dat je sportief bent, dan laat je dat best ook zien in je foto’s. En daarmee heb je twee vliegen in één klap want zo toon je ook je interesses. Andere passies dan vissen, toon ze dan zeker op je foto’s. Het is belangrijk dat je aan je eventuele match laat zien wie je bent. Of je nu piano speelt, elk jaar gaat snowboarden of graag films kijkt, maak dat duidelijk doorheen je foto’s en je hebt meteen een gespreksonderwerp als je matcht!

5. Stel minimaal zes foto’s in

Maar één enkele foto op je profiel plaatsen zorgt sowieso voor argwaan. Tinder geeft de optie om zes foto’s te plaatsen dus gebruik dat ook. Vind je geen zes goede foto’s van jezelf? No worries, maar drie is echt wel het absolute minimum. De datingapp wordt niet voor niets vergeleken met een vleeskeuring. Maar om te keuren heb je natuurlijk wel eerst voldoende vlees nodig!

Giphy

6. Link met je Instagram-account

Tinder heeft de optie om met je Instagram-account te linken. Je foto’s van Instagram komen dan onderaan je profiel te staan. Extra foto’s voor de nieuwsgierigen of moeilijke beslissers onder de swipers en jij laat weer wat meer van jezelf zien. De link zorgt ook voor een officiële verwijzing naar jezelf waardoor de kans kleiner wordt dat je match je van catfishing kan verdenken!

7. Laat Tinder kiezen!

Met de functie ‘Smart Photos’ bij je instellingen kan je ervoor zorgen dat Tinder je profielfoto kiest. Je kan uiteraard ook zelf beslissen welke van je foto’s je als eerste plaats maar waarom zou je Tinder niet laten kiezen? Zij kiezen namelijk de foto waarmee je het meeste naar rechts geswipet bent en dus het meeste succes heeft. Ook al vind jij dat misschien niet je beste foto, toch maar eens overwegen, it’s all about the matches, right?

Meer
Lees meer...