Netflixdocumentaire ‘The Tinder Swindler’ krijgt eigen podcast

De documentairefilm The Tinder Swindler staat nog maar sinds gisteren op Netflix, maar toch kondigde de streamingdienst nu ook al de komst van een podcast aan. In The Making of a Swindler, dat vanaf 9 februari 2022 beschikbaar is, zal er dieper ingegaan worden op de geschiedenis van de oplichter uit de documentaire, maar ook op zijn methodes.

The Tinder Swindler is een Netflixdocumentaire dat het verhaal van Cecilie en haar nachtmerrie op de datingapp Tinder vertelt. De film kwam gisteren uit, en nu maakte Netflix ook bekend dat er een podcast zal volgen onder de naam The Making of a Swindler. Daarin zullen de regisseur en producent van de film, Felicity Morris en Bernadette Higgins, meer vertellen over de Swindler, zijn geschiedenis en zijn manier van werken.

Nachtmerrie

In The Tinder Swindler zien we hoe bedrog en het aftroggelen van geld iets alledaags lijkt te zijn op de datingapp Tinder. Hoewel velen er de liefde van hun leven vinden, vinden anderen er vooral problemen. Dat was ook het geval bij een aantal vrouwen die te maken kregen met Simon Leviev. Hij deed zich voor als rijke zakenman en wist zo het hart van verschillende vrouwen te veroveren. Wanneer hem dat lukte, bleef hij geld van hen aftroggelen. Een aantal van die vrouwen doen in de reportage hun verhaal en willen vooral maar één ding: wraak.

In de eerste 24 uur kon de documentaire alvast op een aantal positieve recensies rekenen. Velen vinden dat het noodzakelijk is om dit soort verhalen te vertellen, omdat vrouwen (en ook mannen) daardoor misschien nog beter zullen nadenken bij dit soort dingen. Om nog meer aandacht aan het onderwerp te besteden, zal het verhaal nu dus nog worden uitgediept in een podcast met de naam The Making of a Swindler.

De podcast

The Making of a Swindler is een podcast die gepresenteerd wordt door regisseur Felicity Morris, die eerder ook Don’t F**k With Cats maakte, en producent Bernadette Higgins. Op 9 februari 2022 komen de eerste twee afleveringen uit en de derde volgt een week later, op 16 februari. In die minireeks zullen de twee dieper ingaan op het verhaal en vooral op de persoon achter het verhaal: Hoe is de bedrieger zo geworden? Wie steunde hem? Waar is het misgegaan? Dat zijn maar een aantal van de vragen waar ze een antwoord op zoeken.

In de drie afleveringen gaan Morris en Higgins op zoek naar informatie uit Simons leven. Ze willen weten met welk soort mensen hij zich omringde en of die personen ook wisten van het bedrog. Daarnaast kijken ze ook in het verleden van Simon zelf en gaan ze op zoek naar een eventuele trigger of beweegreden van de bedrieger. In de laatste aflevering gaan ze iets dieper in op de problematiek op zich en op Simons leven in Tel Aviv. Al snel blijkt het een verhaal van veel aspecten te zijn, waardoor een aantal vragen tot op vandaag nog onbeantwoord blijven.

Bekijk hier de trailer van de documentaire The Tinder Swindler:

https://www.youtube.com/watch?v=_R3LWM_Vt70&feature=emb_title

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix

Meer
Lees meer...