Netflix lost trailer voor docureeks ‘American Nightmare’ over de zogenaamde ‘Gone Girl’-kidnapping

Netflix pakt binnen twee weken uit met een nieuwe docureeks. Het gaat om American Nightmare dat het verhaal zal vertellen van de kidnapping van Denise Huskins. Het verhaal begint als een normale kidnapping, maar al snel lijken er heel wat dingen niet te kloppen. Uiteindelijk kreeg de zaak de bijnaam Gone Girl-kidnapping en dat vraagt natuurlijk om een eigen docureeks.

Vanaf woensdag 17 januari kan je op Netflix kijken naar de nieuwe docureeks American Nightmare. Daarin zal het verhaal van de opmerkelijke kidnapping van Denise Huskins verteld worden. Een verhaal dat bijna te gek is om waargebeurd te zijn.

American Nightmare

Het verhaal begint in maart 2015, wanneer Denise Huskins en haar vriend Aaron Quinn ’s nachts brutaal gewekt worden door gewapende overvallers. De overvallers dragen volgens het koppel duikpakken en binden Denise en Aaron vast met snelbinders. Vervolgens werden ze gedrogeerd en met donkere brillen opgesloten in een kast. Uiteindelijk namen de kidnappers Denise mee en vroegen ze een dwangsom.

Ondertussen werd Aaron ondervraagd, waarbij de politie zijn verhaal al snel in twijfel trok en hem als een verdachte begon te zien. Maar twee dagen later dook Denise plots weer op. Ze was naar verluidt achtergelaten door de kidnappers bij haar ouderlijk huis. Dit riep nog meer vraagtekens op bij de politie die nu ook richting Denise als verdachte begonnen kijken van haar eigen kidnapping. De zaak kreeg hierdoor de naam Gone Girl-kidnapping omdat het vergelijkbaar is met het plot van het boek dat later ook verfilmd werd, waarbij een vrouw haar eigen kidnapping in vraag stelde.

Maar daar stopt het verhaal nog niet. Want drie maanden later duikt er plots een man op die bekent dat hij de kidnapper is. In de docureeks zullen verschillende betrokken partijen, waaronder ook het koppel zelf aan het woord komen om hun versie van de feiten te brengen. Daarnaast krijgen we in de trailer ook al beelden van het verhoor van het koppel te zien. De docureeks is gemaakt door de makers van The Tinder Swindler, waarmee Netflix bijna twee jaar geleden nog een grote hit te pakken had.

Bekijk hier de officiële trailer voor American Nightmare:

American Nightmare verschijnt op woensdag 17 januari op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...