Domenico Tedesco steekt hand in eigen boezem na zwak EK: “Geen moment van vreugde”

Domenico Tedesco heeft op een persconferentie zijn selectie bekendgemaakt voor de Nations League. Opvallend is dat de bondscoach daar ook mea culpa sloeg over de zwakke prestaties van de Rode Duivels op het afgelopen Europees kampioenschap voetbal.

“Ik had moediger moeten zijn. Tijdens de rust tegen Oekraïne had ik de ploeg beter moeten motiveren met mijn woorden. Mijn wissels hadden daar ook niet het gewenste effect. Normaal wissel ik positie voor positie, maar dat deed ik nu niet. Ik zou het nu anders doen”, klonk een verrassend openhartige Domenico Tedesco, via Sporza, aan zijn persconferentie.

Wat precies het beoogde effect was van de wissels van de bondscoach tegen Oekraïne liet hij wel in het midden. Veel fans vonden het toen opvallend dat hij eerder verdedigend ingestelde spelers inbracht en creatieve spelers naar de kant haalde. De mea culpa bevestigt alvast dat Tedesco voelt dat zijn job aan een zijden draadje hing na het EK.

Aangepast tegen Frankrijk

“Ik heb tegen Frankrijk te veel aangepast. We gebruikten daar niet de sterke counterpressing die we kunnen spelen met onze ploeg. Het is soms oké om je aan te passen aan de tegenstander, maar nu was het te veel”, ging Tedesco verder. “Het is jammer om te zeggen na anderhalf jaar bij de nationale ploeg … Maar er was geen enkel moment van vreugde tijdens het EK.”

“Het belangrijkste voor mij is nu: het plan maken voor de toekomst. Voor mij is het duidelijk wat we moeten doen. We moeten intensiteit aan de dag brengen, in onze sterktes spelen en onze wil opleggen”, besloot Tedesco hoopgevend.

Meer
Lees meer...