Left Right
scrollTop top

Domper op pril geluk? Vrijgezellenfeestje uit ‘Blind Getrouwd’ dreigt juridisch staartje te krijgen


Domper op pril geluk? Vrijgezellenfeestje uit ‘Blind Getrouwd’ dreigt juridisch staartje te krijgen

Wat een leuke avond moest zijn, en ook werd, dreigt nu voor Lieve Vanoverschelde (28) uit ‘Blind Getrouwd’ nog gevolg te krijgen. Reden: de stripper die op haar vrijgezellenfeestje voor de deur stond. Die had namelijk een politie-uniform aan … dat te écht was.

Toen de bel ging, dachten Lieve en haar gevolg nog dat er werd aangebeld voor geluidsoverlast. Zo echt leek de man in kwestie. Maar niets was minder waar. De politie-agent, beter bekend als Zino, trakteerde de Blind Getrouwd-‘verloofde’ namelijk op een lapdance en nog meer van dat gestoom. De dames in de ruimte waren door het dolle heen, de federale politie iets minder.

“Dit is strafbaar!”

“Wat daar is gebeurd, is verboden”, klinkt het in Het Nieuwsblad. “Het dragen van een politie-uniform voor niet-politiemensen is zelfs strafbaar.” Nochtans bestaan er uitzonderingen, net voor televisieprogramma’s of films. Denk maar aan de legendarische stripact van Danny DeVito in Friends. Maar hier lijkt de politie net iets minder happig op dergelijk vertier op tv. “Zo’n verzoek staan we niet zomaar toe!”, klinkt het.

Of ze wel degelijk Zino (of Lieve) zullen bestraffen, is nog niet beslist, al bestaat de kans wel. Want op het dragen van politie-uniformen door niet-politiemensen staan namelijk strenge boetes. Zino zelf begrijpt de heisa niet. Naar eigen zeggen zou hij in dergelijke outfit al hebben opgetreden voor politiemensen én een rechter.

“Ik kleed me pas ter plaatse om”

“En nooit maakte iemand problemen”, zegt hij eveneens in Het Nieuwsblad. “Bovendien ga ik er nooit de openbare weg mee op. Pas als ik ter plaatse ben, kleed ik mij om.” Al stond hij wel voor de deur op het trottoir, en dus op de openbare weg, als verkleed zijn opwachting te maken.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  58.641.073
 • Aantal
  doden
  1.387.976
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755