Left Right
scrollTop top

Voormalig president Donald Trump hekelt de Oscars


Donald Trump
© Bron: Isopix

Donald Trump is president af, maar dat betekent niet dat hij niet meer van zich laat horen. In een e-mail naar journalisten hekelt hij de “doodsaaie” en “politiek correcte” Oscars.

De Oscars hadden afgelopen weekend de laagste kijkcijfers ooit. Vooral voor de conservatievelingen in de Verenigde Staten is dat een overwinning. De Oscaruitreiking is voor hen een liberaal en democratisch gebeuren. Niemand die zo hard in zijn vuistje lachte bij de kijkcijfers als voormalig president Donald Trump.

Weer naar The Academy Awards

In een e-mail die hij naar reporters van onder andere Deadline stuurde, hekelde hij alvast de aanpak van de Oscars. “Als ze dezelfde belachelijke formule blijven gebruiken, zal het alleen maar erger worden. Als dat al mogelijk is. Ga vijftien jaar terug in de tijd, kijk naar de formule die ze toen gebruikten en noem het weer The Academy Awards. Wees niet zo politiek correct en saai en doe het juist. Ook, zorg dat er weer een goede host is. Deze televisiemensen spenderen hun tijd aan het promoten van de Democratische Partij die ons land aan het vernietigen is. Ze cancelen conservatievelingen en republikeinen. Die formule werkt duidelijk niet voor The Academy!”, zegt Donald Trump.

Kritiek op Parasite

Ook toen hij president was, gaf Trump al voldoende kritiek op de uitzending. Vorig jaar hekelde hij de stemmers omdat de Beste Film naar Parasite ging. Hij vond dat het land al genoeg problemen heeft in de handelsrelatie met Zuid-Korea dat ze het land nu geen Oscar moeten schenken.

Het zijn meestal de mensen aan de rechterzijde van het politieke spectrum die kritiek leveren op de Oscars. Ze noemen de daling van de kijkcijfers de schuld van de politieke statements en speeches die gemaakt worden. Al kan je de lage kijkcijfers natuurlijk ook bij de populariteit van de films leggen. Door Covid-19 hebben heel wat mensen de genomineerden nooit gezien of er zelfs van gehoord, zelfs al stonden ze op streamingdiensten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update