Oscars halen laagste kijkcijfers ooit

De 93e Academy Awards werden door 9,85 miljoen mensen in de VS bekeken, waarvan slechts 1,9 miljoen uit de leeftijdscategorie van 18 tot 49. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Oscars dat er minder dan 10 miljoen mensen naar de show keken.

Het is een daling van meer dan 58 procent ten opzichte van het vorige dieptepunt van de Oscars op 9 februari vorig jaar. Wat de belangrijkste kijkersgroep betreft, haalden de Oscars van 2021 maar liefst een verpletterende 64,2 procent minder kijkcijfers in de voorlopige ratings dan de Oscars van 2020. De volledige cijfers zullen pas morgen bekend raken, maar ook dat zal aan het diepterecord niets meer veranderen.

Niemand verbaasd

Terwijl de kijkcijfers van de show in het Dolby Theatre in L.A. gisteravond nog altijd hard aankomen, is niemand echt verbaasd dat de Oscars van dit jaar op een dieptepunt zijn gezakt, schrijft filmvakblad Deadline.

Na jaren van dalende resultaten in het algemeen – plus de laatste maanden van weinig bekeken virtuele award shows, theaters die gesloten waren wegens de pandemie en een reeks genomineerden die geen grote naamsbekendheid hadden – wist het uitzendende televisienetwerk ABC al lang dat het een dreun ging moeten verwerken. Het was slechts een kwestie van hoé slecht het zou worden, niet óf het slecht zou worden.

Nomadland, een film over de kredietcrisis, won de belangrijkste prijzen voor Beste Film, Beste Actrice en Beste Regie. (mah)

Meer
Lees meer...