Door deze ‘Red Dead Redemption 2’ glitch kan je elk paard krijgen dat je maar wil en dat volledig gratis!

Door deze ‘Red Dead Redemption 2’ glitch kan je elk paard krijgen dat je maar wil en dat volledig gratis!

‘Red Dead Redemption 2’-spelers hebben een nieuwe glitch ontdekt die éééééénorm handig kan zijn. Er is namelijk een locatie waar je alle paarden kan krijgen die je maar wil, ongeacht hoe ver je al zit in het verhaal. Maar, nog belangrijker, je hoeft er geen enkele zuurverdiende dollar voor neer te leggen! Zo krijg je elk paard dat je maar wil en nog eens volledig gratis ook:

Paarden zijn zo’n belangrijk onderdeel van Red Dead Redemption 2 dat spelers er veel voor over hebben. Of je nu uren op jacht gaat om het beste wilde paard in de game te vangen (lees hier waar je dat kan vinden en hoe je het moet vangen) of je er gewoon een pak van je duur verdiende centen voor wil neerleggen (al is geld geen probleem als je ook deze glitch kent), het kost een hoop moeite.

Komt daar nog eens bij dat je voor heel wat paarden vrij te spelen toch al ver in het verhaal moet gevorderd zijn. Maar een oplettende gamer vond een locatie in Red Dead Redemption 2 waar je zomaar elk paard dat je maar wil kan meenemen, zonder er ook maar één dollar aan te moeten uitgeven!

Zeldzame paarden

Imgur-gebruiker Marcass2021 deelde de glitch als eerste. Hij stootte op een kleine stal waar altijd twee paarden staan. “In tegenstelling tot alle andere plaatsen waar paarden random spawnen, kunnen dit eender welke paarden uit de hele catalogus zijn”, schrijft hij, “van zeldzame wilde paarden over paarden die je alleen voor veel geld kan kopen.”

Hij heeft het over een kleine stal ten noorden van Saint-Denis, de grote stad in het zuidoosten van de map. Tussen twee verder nutteloze huizen, vind je een stalletje waar altijd twee paarden zullen staan. En dat kunnen dus alle mogelijke paarden zijn die je maar kan bedenken. Belangrijk is wel dat je minstens in Chapter 2 van het verhaal moet zitten. Maar eens je daar bent, zullen er dus wel paarden spawnen die je eigenlijk maar in, bijvoorbeeld, Chapter 4 zou kunnen vrijspelen.

Hier vind je de stal:

Marcass2021

Diefstal

Als je het stalletje hebt gevonden en je vindt de paarden die er staan maar niets, loop dan even weg. Keer een paar seconden later terug en er zullen twee nieuwe paarden staan. Blijf dit doen tot de paarden verschijnen die je aan je eigen stal wil toevoegen. Let wel op, want volgens Marcass2021 spawnen er geen paarden tussen 7 uur ’s avonds en 8 uur ’s morgens. Zie je eindelijk het paard dat je wil, dan is het simpel: bestijg je ros en breng het naar de dichtstbijzijnde stal, waar je ‘m kan ‘stallen’.

Al is er misschien één nadeel: technisch gezien is dit natuurlijk stelen. Zien mensen je op het paard kruipen, zullen ze je dan ook gaan aangeven bij de sherrif. Toch heeft het zo veel voordelen dat een hoop RDR2-spelers er ongetwijfeld van gebruik zullen maken om hun horde paarden uit te breiden met een aantal pareltjes. En ga er maar van uit dat Rockstar deze glitch snel zal rechtzetten, dus wie z’n stal nog gratis wil uitbreiden, zal zich ongetwijfeld moeten haasten!

Lees hier zeker ook onze uitgebreide review: Is Red Dead Dead Redemption 2 de beste game ooit?

Gesponsorde artikelen