‘Drag Race Holland’ stelt deelnemers voor, waaronder Vlaamse Sederginne

Geweldig nieuws voor fans van RuPaul’s Drag Race want het format komt eindelijk naar onze buurt. Vanaf 18 september gaat namelijk Drag Race Holland van start. De deelnemers van dat seizoen werden nu bekendgemaakt en er is één Vlaamse queen bij.

Start your engines” of moeten we zeggen: “Start jullie motoren”? Want binnenkort gaat eindelijk de Nederlandse versie van RuPaul’s Drag Race van start. In Drag Race Holland nemen de beste dragqueens van Nederland (en België) het tegen elkaar op om de eerste “drag superstar” van de Lage Landen te worden.

Drag Race Holland

Het werd al lang aangekondigd, maar nu is het er echt bijna. Het eerste seizoen van Drag Race Holland. De Nederlandse versie van RuPaul’s Drag Race zal gepresenteerd worden door de Nederlandse stylist Fred van Leer, die ook al te zien was al coach in Holland’s Next Supermodel en als presentator van Shopping Queens VIPS.

Drag Race Holland is de tweede niet-Engelstalige spin-off van RuPaul’s Drag Race, na de Thaise versie die in 2018 voor de eerste keer verscheen. Daarnaast zijn er ook al versies gemaakt in het Verenigd Koninkrijk en Canada en loopt de originele Amerikaanse reeks natuurlijk ook nog steeds verder.

Vlaamse queen

Naast negen Nederlandse deelnemers is er dus ook één Vlaamse dragqueen van de partij. Het gaat om Sederginne, een dragqueen uit Antwerpen. Sederginne is enerzijds een verwijzing naar Serge, de naam van de man achter de dragqueen. Maar het is anderzijds ook de naam van een aspirine.

Sederginne ziet haar gevoel voor humor als haar grootste talent en hoopt daarmee te kunnen winnen van de Nederlandse queens in Drag Race Holland. Wij duimen alvast voor haar.

Bekijk hier het voorstellingsfilmpje met de 10 deelnemers van Drag Race Holland:

Drag Race Holland gaat op vrijdag 19 september van start op Videoland.

Meer
Lees meer...