Dresscode & kleding tips voor je eerste werkdag

Dresscode & kleding tips voor je eerste werkdag

Always dress for success Plots is het daar: jouw eerste werkdag. Nieuwe collega’s, een nieuwe cultuur, specifieke gewoontes, taalgebruik, en dan ook nog je kledij! Je wilt natuurlijk een professionele eerste indruk maken, maar hoe stel je de juiste werk-outfit samen? Waar moet je op letten? De juiste outfit hangt af van het bedrijf waar je terechtkomt. Toch zijn er een aantal vuistregels.

Schoenen: hou het professioneel!

Jouw glitter feestpumps of hoogste cocktailparty-hakken haal je beter niet boven om naar je werk te gaan. Kies voor een elegante, verfijnde en liefst gesloten schoen. Flip flops zijn een echte no go! Veterschoentjes daarentegen zijn altijd een goede keuze. Ook voor mannen geldt hetzelfde. Zorg steeds voor verzorgde, propere schoenen. Wat met je schoenen van Nike of Adidas? Deftige sneakers kunnen in sommige bedrijven ook. Het eenvoudigste is stiekem eens de looks van je collega’s checken, dit geeft meestal het beste beeld!

De kleren maken de man

Uiteraard kan je niets misdoen met een geklede broek en een hemd. Het zijn basics die elke man in zijn kast moet hebben. Ga jij graag in jeans werken? Goed nieuws. Bij het merendeel van de bedrijven is dit toegelaten. Kies dan wel voor een slim fit. Een te losse of gescheurde jeans is not done!

A woman with class is timeless

Vrouwen hebben meer keuze dan mannen. Joepie! Score! Een blouse en rok zijn klassevol en dus ideaal. Een blazertje daarbij doet altijd wonderen! Je kan als vrouw natuurlijk ook een (liefst donkere) jeans dragen. Maar ook jij laat best je jeans met scheuren of met wash-off patroon thuis, ook al is het hip & happening! Pas gewoon op met blunders. Een te korte rok en een te diepe decolleté zijn bijvoorbeeld echt uit den boze.

Moet ik de dresscode van het bedrijf echt volgen?

Zonder twijfel: ja! Banken verwachten bijvoorbeeld dat je van maandag tot vrijdag een kostuum draagt. Andere vragen om een polo, met het logo van het bedrijf, aan te trekken op het werk. Als je in een nieuw bedrijf aan de slag gaat, vraag je best even naar de dresscode. Dat toont aan dat je rekening wil houden met de bedrijfscultuur. Het brengt jouw carrière op een hoger niveau!

Bezoek Start To Work voor meer tips, tricks en blogs.

Gesponsorde artikelen